Γαλακτομπούρεκο με πρόβειο γάλα - Cook For All
Γαλακτομπούρεκο με πρόβειο γάλα

Γαλακτομπούρεκο με πρόβειο γάλα

Υλικά

500 ΓΡ. ΦΥΛΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ/ΒΗΡΥΤΟΥ
ΒΟΥΤΥΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΕΙΜΑ ΤΩΝ ΦΥΛΛΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΑΨΙΟΥ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
2 ΛΙΤΡΑ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ ΠΡΟΒΕΙΟ
1 ΚΟΥΠΑ ΖΑΧΑΡΗ
1/2 ΚΟΥΠΑ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ
1/2 ΚΟΥΠΑ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΧΟΝΤΡΟ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ
1 ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ
6 ΑΥΓΑ (ΧΩΡΙΣΤΑ ΚΡΟΚΟΙ-ΑΣΠΡΑΔΙΑ)
2 ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΒΑΝΙΛΕΤΑ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΙΡΟΠΙ
3 1/2 ΚΟΥΠΕΣ ΖΑΧΑΡΗ
3 ΚΟΥΠΕΣ ΝΕΡΟ
1 Κ.Σ. ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
ΞΥΛΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΌΣΜΗΣΗ

Εκτέλεση

ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΤΟ ΤΑΨΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΑΙΝΑ ΜΕ ΠΙΝΕΛΟ ΚΟΥΖΙΝΑΣ. ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΜΙΣΑ ΦΥΛΛΑ ΑΛΕΙΦΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΝΑ-ΕΝΑ.
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ. ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ Η ΖΑΧΑΡΗ. ΟΤΑΝ ΖΕΣΤΑΝΕΙ ΕΛΑΦΡΩΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ “ΒΡΟΧΗΔΟΝ” ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕ ΞΥΛΙΝΗ ΚΟΥΤΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΕΣΕΙ. ΤΟΤΕ ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΕΛΑΦΡΩΣ. ΜΟΛΙΣ ΚΡΥΩΣΕΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ. ΕΠΕΙΤΑ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΣ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ. ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΥΤΟΥ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ Τ’ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΧΤΥΠΗΜΕΝΑ ΜΑΡΕΓΚΑ. ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΝΙΛΕΤΑ. ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΦΥΛΛΑ. ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΦΥΛΛΑ ΕΝΑ-ΕΝΑ ΚΑΙ Τ’ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ. ΕΠΕΙΤΑ “ΧΑΡΑΖΟΥΜΕ” ΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΝΤΑΣ ΝΑ ΜΗΝ “ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙ” ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΤΑΨΙΟΥ. “ΡΑΝΤΙΖΟΥΜΕ” ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΜΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ. ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 200 ΒΑΘΜΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ “ΡΟΔΙΣΕΙ” ΚΑΛΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΓΙΑ 1 ΩΡΑ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑ 5ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΩ ΦΥΛΛΑ ΤΡΑΓΑΝΑ. ΟΣΟ ΤΟ ΓΛΥΚΑΚΙ ΜΑΣ ΨΗΝΕΤΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΖΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ. ΑΡΧΙΚΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ Η ΖΑΧΑΡΗ ΚΙ ΕΠΕΙΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ 1-2 ΒΡΑΣΕΙΣ. ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ. ΜΟΛΙΣ ΒΓΕΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΓΙΑ 3ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ. ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ “ΠΙΕΙ” ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΚΡΥΩΣΕΙ ΕΛΑΦΡΩΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!  ❤❤

Η Συνταγή είναι από Spiridoulla Boubouli – “Γλυκες συνταγες”.


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top