Χοιρινό λεμονάτο με πολύχρωμες πιπεριές - Cook For All
Χοιρινό λεμονάτο με πολύχρωμες πιπεριές

Χοιρινό λεμονάτο με πολύχρωμες πιπεριές

Η Συνταγή είναι από Spiridoulla Boubouli “ΑΛΜΥΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ”.

 

Υλικά

2 κιλά μπούτι χοιρινό κομμένο σε κομμάτια
1 κ.σ. αλάτι θαλασσινό
πιπέρι κατά βούληση
1 κούπα λευκό κρασί
χυμό από 2 λεμόνια
1 κοφτό κ.γ. κουρκουμά
2 κ.γ. μέλι
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο στην πρέσα
2-3 κ.σ. μουστάρδα
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1 κούπα ελαιόλαδο
3-4 πιπεριές κομμένες σε “λωρίδες ή ροδέλες” (χρώμα και ποικιλία της αρεσκείας μας)

 

 

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια, το πλένουμε καλά και τοποθετούμε σε σουρωτήρι. Έπειτα βάζουμε το κρέας σε βραστό νερό, ξαφρίζουμε και μόλις πάρει μία βράση αποσύρουμε από τη φωτιά και το στραγγίζουμε.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις “κάψει” τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι να γίνει “διάφανο” κι εν συνεχεία προσθέτουμε το σκόρδο και το κρέας. Συνεχίζουμε το “τσιγάρισμα”. Έπειτα σβήνουμε με το κρασί μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τον κουρκουμά, το μέλι και τη μουστάρδα. Τέλος προσθέτουμε λίγο νερό όσο να “σκεπαστεί” το κρέας. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το χοιρινό. Περίπου 10 λεπτά πριν αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τις πιπεριές.
Σημείωση: Αντί για τηγανιτές πατάτες μπορείτε κάλλιστα να συνοδεύσετε το “πιάτο” σας με ρύζι σπυρωτό.
Καλή επιτυχία!!! ❤ ❤❤

 

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top