Πιπεριές με κιμά - Cook For All
Πιπεριές με κιμά

Πιπεριές με κιμά

Η Συνταγή είναι από την Matula Giasirani – Ομάδα “Ανθισμένη Κουζίνα🌺🌺 (γευστικες δημιουργιες)”.

Υλικά!!!

6 πιπεριές κόκκινες «καμπάνα»
500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
6 κουτ. σούπας ρύζι βρασμένο
1 αυγό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο κομμένο
6 κουτ. σούπας μαϊντανό κομμένο
1 κουτ. γλ. πάπρικα γλυκιά
1 κονσέρβα των 400 γραμ. ντομάτες Κον κασέ ψιλοκομμένες
1/2κούπα κρασί λευκό
1/2κούπα ελαιόλαδο
Ανθό αλατιού
Πιπέρι από μύλο


Εκτέλεση!!!

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180ο κελσίου στον αέρα.
Κόβουμε τα καπάκια, στις πιπεριές, τις ξεσποριάζουμε, και τις βάζουμε στο ταψί.
Σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία με το μισό ελαιόλαδο, μαγειρεύουμε το κρεμμύδι, με τα σκόρδα για 5 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν ελαφρώς.
Προσθέτουμε την πάπρικα, δυναμώνουμε την φωτιά στο φουλ, ρίχνουμε τον κιμά, και μόλις ροδίσει, σβήνουμε με το κρασί.
Περιμένουμε 5 λεπτά να απορροφήσει ο κιμάς το κρασί, προσθέτουμε τις ντομάτες, ανακατεύουμε, και μαγειρεύουμε, για 10 λεπτά.
Στην συνέχεια ρίχνουμε το βρασμένο ρύζι, αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το αυγό, τον μαϊντανό, τον ανθό, τρίβουμε πιπέρι, ανακατεύουμε, και γεμίζουμε τις πιπεριές.
Κλείνουμε με τα καπάκια, ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, και Ψήνουμε για 35 – 40 λεπτά, στην χαμηλή σχάρα, η μέχρι να μαγειρευτεί η γέμιση, και να μαλακώσουν οι πιπεριές.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top