Ντομάτες γεμιστές ... - Cook For All
Ντομάτες γεμιστές ...

Ντομάτες γεμιστές …

Η Συνταγή είναι από την Matula Giasirani – Ομάδα “Ανθισμένη Κουζίνα🌺🌺 (γευστικες δημιουργιες)”.

Υλικά!!!

4 ντομάτες όχι ώριμες 1 πατάτα κομμένη κυδωνάτα 2 κρεμμύδια ξερά κόκκινα γλυκα
1 σκελίδα σκόρδο 1 κομμάτι τζίντζερ 3-4 κλωνάρια δυόσμο και βασιλικό τα φύλλα τους
4 κουτ. σ. ρύζι νυχάκι – 1 κουτ. για κάθε ντομάτα 1 σφηνάκι κουκουνάρια καβουρδισμένα
2 κουτ. σ. σταφίδες μουλιασμένες σε ρούμι 5 κουτ. σ. ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
1 σφήνάκι ελαιόλαδο για το ταψί 2 κουτ. γλ. παρμεζάνα τριμμένη Ανθό αλατιού 1 πρέζα ζάχαρη καστανή Αλουμινόχαρτο

 

Εκτέλεση!!!

κόβουμε τα καπάκια από τις ντομάτες, αφαιρούμε την σάρκα τους, και την κόβουμε. Σουρώνουμε τα υγρά που έβγαλαν και τα κρατάμε στην ακρη μέσα σε μπολ. Αλατίζουμε τις ντομάτες στο εσωτερικό τους, και τις βάζουμε σε ταψί κανονικά, όχι ανάποδα. Καθαρίζουμε την πατάτα και την βάζουμε γύρω από τις ντομάτες με τρόπο τέτοιο που να τις στηρίζουν σαν σφήνες. Στο μούλτι ψιλοκόβουμε το σκόρδο το τζίντζερ και τα κρεμμύδια.
Τα σοτάρουμε με τις 5 κουτ. ελαιόλαδο, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν. Αλατίζουμε, ρίχνουμε την ζάχαρη, και τα αφήνουμε να μαραθούν, χωρίς να καούν. Προσθέτουμε το ρύζι, και ανακατεύουμε μέχρι να « βραχεί» με το λάδι και να γυαλίσει. Συνεχίζουμε προσθέτοντας την κομμένη σάρκα από τις ντομάτες, και τον μισό ντοματοχυμό που σουρώσαμε, τις σταφίδες σουρωμένες αλλά όχι στυμμένες, – το ρούμι το πετάμε- και αφήνουμε 5 λεπτά να βράσουν.
Προσθέτουμε τα κουκουνάρια, τα φύλλα δυόσμου – βασιλικού, και αφήνουμε τη γέμιση να μισό – κρυώσει.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο, στους 180ο Cστις αντιστάσεις, γεμίζουμε τις ντομάτες με την γέμιση μέχρι τα 3/4 όχι παραπάνω, και τις κλείνουμε με τα καπάκια.
Ρίχνουμε τον υπόλοιπο ντοματοχύμό και το ελαιόλαδο, επάνω στις πατάτες στον πάτο του ταψιού, αποφεύγοντας τις ντομάτες, ΚΑΙ σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο, κλείνουμε καλά, γύρω από τα χείλια του ταψιού, και
ψήνουμε στην χαμηλή σχάρα του φούρνου για 1 ώρα με το ταψί σκεπασμένο.
Μετά ξεσκεπάζουμε το ταψί, το οποίο θα είναι γεμάτο υγρά, και ψήνουμε για άλλη 1 ωρα με το ταψί ξεσκέπαστο, τώρα, μέχρι να μείνει το φαγητό με το χαρακτηριστικό, κόκκινο λάδι του.
Τα τελευταία 15 λεπτά, πασπαλίζουμε τις ντομάτες και τις πατάτες, με την τριμμένη παρμεζάνα.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top