Κρέπες γεμιστές με μανιτάρια και μπεσαμέλ στο φούρνο - Cook For All
Κρέπες γεμιστές με μανιτάρια και μπεσαμέλ στο φούρνο

Κρέπες γεμιστές με μανιτάρια και μπεσαμέλ στο φούρνο

Η Συνταγή είναι από Betty Kaltsa της ομάδας “Ρεας γευσεις!”

Υλικά

για τις κρέπες
1lt γάλα
3 αυγά
1φλ ηλιέλαιο
2 1/2 κούπες αλεύρι
Λίγο αλάτι
για την γέμιση
1μεγαλο κρεμμύδι
500 γρ μανιτάρια
2κσ άνιθο
Αλάτι και πιπέρι
1κσ ελαιόλαδο.
για μπεσαμέλ
1 ποτήρι γάλα
1κσ αλεύρι
1 αυγό
Λίγο τυρί κίτρινο που λειώνει για το τέλος.

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε πρώτα τις κρέπες.
Σ ένα μπόλ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένας χυλός όχι σφιχτός. Περνάμε το μείγμα μας από σίτα για τυχόν σβωλους. Αφήνουμε τον χυλό τουλάχιστον για μισή ώρα στο ψηγειο.
Ετοιμάζουμε την γέμιση. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια μας. Σε ένα τηγάνι βάζουμε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνουμε το κρεμμύδι μας να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια μας και τα αφήνουμε κι αυτά να μαλακώσουν και να φύγουν όλα τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνουμε και τραβάμε το τηγάνι από την φωτιά, προσθέτουμε τον άνιθο ανακατεύουμε ελαφρώς και αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει.
Στην συνέχεια ετοιμάζουμε τις κρέπες. Σε αντικολλητικό τηγάνι λαδώνουμε μόνο για την πρώτη κρέπα, και το βάζουμε στην φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά με μια κουτάλα παίρνουμε χυλό και απλώνουμε στο τηγάνι. Αφήνουμε την κρέπα να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά και από τις δύο πλευρές.
Αφού ετοιμάσουμε όλες τις κρέπες τις γεμίζουμε μια μια και τις στρώνουμε σε πυρέξ, την μία δίπλα στην άλλη. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για την μπεσαμέλ εκτός του τυριού και χτυπάμε με το σύρμα έως ότου πάρουμε μια αραιή κρέμα. Την περιχύνουμε πάνω στις κρέπες και σκεπάζουμε με το τυρί.
Ψήνουμε το φαγητό μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 10 με 15 λεπτά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

❤️🌹

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top