Πατάτες γεμιστές με σπανάκι - Cook For All
Πατάτες γεμιστές με σπανάκι

Πατάτες γεμιστές με σπανάκι

Η Συνταγή είναι από την Αλέξανδρο Φούκα – Ομάδα “Χρυσοχέρες/ηδες με μεράκι!!!”.

Υλικά!!!

• ‌4 μεσαίες πατάτας
• ‌4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
• ‌2 σκ. Σκόρδο
• ‌500 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο ή κατεψυγμένο
• ‌2 συσκευασίες φρέσκια μοτσαρέλα (400 γρ.)
• ‌Ελαιόλαδο
• ‌Μαϊντανό, φρέσκο
• ‌Αλάτι, χονδρό
• ‌Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση!!!

• ‌Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες, τις κόβουμε στην μέση, βγάζουμε αρκετό από το εσωτερικό τους έτσι ώστε να βάλουμε μετά την γέμιση και το αφήνουμε στην άκρη
• ‌Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα ταψί, ρίχνουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 30 λεπτά
• ‌Παράλληλα, τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ψιλοκόβουμε το εσωτερικό από τις πατάτες, το ρίχνουμε μέσα μαζί με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά
• ‌Ψιλοκόβουμε και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, τα προσθέτουμε μέσα και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά
• ‌Στην συνέχεια βάζουμε μέσα το σπανάκι, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι να χάσει αρκετό όγκο για περίπου 15 λεπτά
• ‌Αφαιρούμε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτουμε μέσα μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε
• ‌Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες, αφαιρούμε από τον φούρνο, τις γεμίζουμε με το μείγμα από την κατσαρόλα, κόβουμε την μοτσαρέλα σε 16 κομμάτια, μοιράζουμε από πάνω και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15-20 λεπτά
• ‌Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε με λίγο φρέσκο μαϊντανό και ελαιόλαδο

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top