Η Συνταγή είναι από την Αλέξανδρο Φούκα – Ομάδα “Χρυσοχέρες/ηδες με μεράκι!!!”.
Υλικά!!!
• 200 γρ. ζυμαρικό βίδες
• 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλου (250 γρ.)
• 1 μεσαίο κρεμμύδι
• 2 σκ. Σκόρδο
• 70 γρ. λιαστη ντομάτα
• 200 γρ. κρέμα γάλακτος
• 250 γρ. νερό από τα μακαρόνια
• 170 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
• Αλάτι & πιπέρι
• Μπούκοβο
• Φρέσκος μαϊντανός
Εκτέλεση!!!
• Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά, μόλις βράσει ρίχνουμε μπόλικο αλάτι, τις βίδες και βράζουμε για 1-2 λεπτά λιγότερο από όσο λέει η συσκευασία
• Παράλληλα βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρές μπουκίτσες, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα
• Αφαιρούμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και αφήνουμε στην άκρη
• Βάζουμε το ίδιο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι χοντροκομμένο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2-3
• Ρίχνουμε μέσα την λιαστή ντομάτα χοντροκομμένη, σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το νερό από τα μακαρόνια, την μοτσαρέλα, αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο, το κοτόπουλο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει για 3-4 λεπτά
• Προσθέτουμε μέσα τις βίδες, ανακατεύουμε πολύ καλά και μόλις πάρει μια βράσει αφαιρούμε από την φωτιά, ρίχνουμε χοντροκομμένο μαϊντανό από πάνω και σερβίρουμε