Κέικ με φρουϊ γλασέ και ξηρούς καρπούς - Cook For All
Κέικ με φρουϊ γλασέ και ξηρούς καρπούς

Κέικ με φρουϊ γλασέ και ξηρούς καρπούς

Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou, Ομάδας “ΣΥΝΤΑΓΕΣ, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…Irini Patiloudi.”.

Υλικά!!!
3 1/2φλιτζανια αλευρι που φουσκωνει,
11/2φλιτζανι ζαχαρη,
1 φλιτζανι βουτυρο,
4 αυγα,
1 φλιτζανι σταφιδες,
1/2φλιτζανι καρυδια,
1/2φλιτζανι αμυγδαλα ξεφλουδισμενα,
3/4του φλιτζανιου φρουι γλασε,
1 κουταλακι σοδα,
1 σφηνακι ουισκι,
1/2φλιτζανι γαλα φρεσκο
Εκτέλεση!!!
Χτυπαμε τα ασπραδια μαρεγκα
Χτυπαμε το βουτυρο με την ζαχαρη και προσθετουμε εναν εναν τους κροκους, την σοδα διαλυμενη στο γαλα, το ουισκι. Κατοπιν ριχνουμε εναλλαξ αλευρι με μαρεγκα. Τελος ριχνουμε φρουτα και ξηρους καρπους, αν το μιγμα ειναι σφιχτο προσθετουμε λιγο γαλα
Αδειαζουμε σε βουτυρωμενη φορμα και ψηνουμε στους 180 για 60 λεπτα


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top