Μελομακάρονα light - Cook For All
Μελομακάρονα light

Μελομακάρονα light

Υλικά

– 1 κούπα ελαιόλαδο
– 2 κούπες αλεύρι
– 2 κουταλιές σούπας βιτάμ light
– ½ κούπα καστανή ζάχαρη
– ½ κούπα ασπαρτάμη
– 1 κούπα φυσικός χυμός πορτοκάλι
– 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
– 1½ κουταλιές γλυκού μαγειρική σόδα
– Ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού
Σιρόπι
– 1/3 κούπας καστανή ζάχαρη
– 1/3 κούπας ασπαρτάμη
– 2/3 κούπας μέλι
– 1 κούπα νερό

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για περίπου 10 λεπτά περίπου μέχρι να πήξει λίγο.
Με τη βοήθεια μίξερ αναμιγνύετε το λάδι με τη ζάχαρη, το ξύσμα, το χυμό, το σιμιγδάλι και τέλος, λίγο- λίγο το αλεύρι με τη σόδα. Πλάθουμε μικρά μελομακάρονα και τα βάζουμε στο φούρνο αφού έχει φτάσει τους 200 οC και τα ψήνουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Όταν κρυώσουν τελείως τα περιχύνουμε με το σιρόπι ζεστό και πασπαλίζουμε με καρυδόψιχα.
Η Συνταγή είναι από Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ & ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ”.




Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top