Ντόνατς ... εύκολα - Cook For All
Ντόνατς ... εύκολα

Ντόνατς … εύκολα

Η Συνταγή είναι από Irini Patiloudi – Treska contributed to the album Ντόνατς εύκολα της Christina Karagiannidou, Ομάδα – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…Irini Patiloudi.”.

Υλικά!!!
3 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλυτζάνι χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξερή μαγιά
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 βανίλια
λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση!!!
Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και στο τέλος λίγο λίγο το νερό, ενώ ζυμώνουμε ελαφρώς με το χέρι μας μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια.
Την αφήνουμε να σταθεί σκεπασμένη με μια πετσέτα για μια ώρα και να διπλασιαστεί σε όγκο.
Αν η ζύμη κολλάει ίσως χρειαστεί λίγο αλεύρι παραπάνω. Μετά με λαδωμένα χέρια και σε λαδωμένη επιφάνεια.
Ανοίξτε τη ζύμη σε ένα στρογγυλό περίπου 1 εκατοστό σε πάχος Πάρτε ένα ποτήρι με διάμετρο 6 εκ. και κόψτε στρογγυλά (αν θέλετε την τρύπα στο κέντρο την κάνετε με ένα καπάκι από μπουκάλι )Τα αφήνουμε να σταθούν πάλι για 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν σκεπασμένα με μια πετσέτα. Βάζουμε
το λάδι να κάψει και ρίχνουμε μέσα λίγα λίγα τα ντόνατς. Τα γυρίζουμε και από την άλλη μεριά να ροδίσουν ομοιόμορφα και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν. Και τέλος τα διακοσμούσε με ότι θέλουμε, εγώ τα βούτηξα σε λιωμένη κουβερτούρα και μετά σε χρωματιστή τρούφα ,τα μικρά στρογγυλά μπαλάκια είναι με μέλι και καρύδια .

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top