Ιταλική φριτάτα φούρνου - Cook For All
Ιταλική φριτάτα φούρνου

Ιταλική φριτάτα φούρνου

Η Συνταγή είναι από την Αλέξανδρο Φούκα – Ομάδα “Χρυσοχέρες/ηδες με μεράκι!!!”.

Υλικά!!!

• 250 γρ. σπαγγέτι
• 1 μεσαίο κρεμμύδι
• 1 σκ. σκόρδο
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 στικ σέλερι
• 1 κόκκινη πιπεριά
• 30 γρ. κουκουνάρι
• 5 μεσαία αυγά
• 120 γρ. παρμεζάνα
• Αλάτι, χονδρό
• Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
• Φρέσκο μαϊντανό

Εκτέλεση!!!

• Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά, αφού βράσει αλατίζουμε πολύ καλά, ρίχνουμε μέσα τα σπαγγέτι μας και βράζουμε για 2-3 λεπτά λιγότερο από όσο λέει η συσκευασία
• Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και αφήνουμε στην άκρη
• Βάζουμε ένα τηγάνι με διάμετρο 24 εκ. σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, χοντροκόβουμε το κρεμμύδι, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τα προσθέτουμε μέσα μαζί με το ελαιόλαδο
• Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, προσθέτουμε το σέλερι χοντροκομμένο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για άλλα 2-3
• Κόβουμε την πιπεριά σε ακανόνιστα κομμάτια, την ρίχνουμε και αυτή μέσα στο τηγάνι μαζί με το κουκουνάρι, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για άλλα 1-2 λεπτά
• Σε ένα μπολ ρίχνουμε μέσα στα αυγά, την παρμεζάνα, λίγο αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε στην άκρη
• Αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά, προσθέτουμε μέσα τα σπαγγέτι, το μείγμα με τα αυγά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στον αέρα για 9-10 λεπτά
• Αφαιρούμε από τον φούρνο, ρίχνουμε από πάνω λίγο φρέσκο χοντροκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε
Tips:
• Μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα λαχανικά της αρεσκείας μας

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top