Χαλβάς Φαρσάλων - Cook For All
Χαλβάς Φαρσάλων

Χαλβάς Φαρσάλων

Υλικά

– 1 φλυτζάνι τσαγιού αραβοσιτέλαιο (όχι γεμάτο)
– 2 φλυτζάνια τσαγιού νισεστέ
– 3 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
– 4 φλυτζάνια τσαγιού νερό
– 8 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε λεκάνη ανακατεύουμε τα 4 πρώτα υλικά της συνταγής και περνάμε το μίγμα από σουρωτήρι για να μην υπάρχουν σβώλοι.
Σε μεγάλη κατσαρόλα καίμε τις 8 κ.σ. ζάχαρη.
Φροντίζουμε να γίνει μια σχετικά σκούρα καραμέλα.
Μόλις γίνει η καραμέλα ρίχνουμε αμέσως το μίγμα που σουρώσαμε και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
Αδειάζουμε σε ταψάκι Νο 28 και ψήνουμε για 5 – 10 λεπτά στο γκριλ ανάλογα πόσο σκλήρή κρούστα θέλουμε να γίνει.❣❣❣❣❣

Η Συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.




Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top