Τουρτα μοκα - Cook For All
Τουρτα μοκα ονειρο!!! Μια ονειρικη κ πεντανοστιμη συνταγή....

Τουρτα μοκα

Η Συνταγή είναι από Λινα Μιχαηλ – “Μαγειρικη ζαχαροπλαστικη και βοτανα”.

Υλικά!!!

Για το παντεσπανι:
1 κουπα του τσαγιου ζαχαρη
1 κουπα αλευρι 1 κ.γ.μπεικιν παουντερ
2 κ.σ.κακαο
Αν θελησουμε το παντεσπανι μας να ειναι καφε απλα αφαιρούμε 2 κ.σ. Αλευρι
Αν θελησουμε να είναι ασπρο δε βάζουμε κακαο προτείνω καφε να γεινει το παντεσπανι
Ψήνουμε στους 180 βαθμους για 10 λεπτα
Για την κρεμα μοκα:
5 κροκοι αυγων
250 gr βιταμ
1 κουταλακι του γλυκου νες καφε
1 φλυτζανι του τσαγιου ζαχαρη
Για την κρεμα την λευκη:
1 μορφατ
1 φλυτζανι αχνη ζαχαρη
Καρυδια

Εκτέλεση!!!

Αφου ψησουμε το παντεσπανι το αφήνουμε να κρυώσει κ το κόβουμε στη μεση( αν θελουμε πιο πλουσια την τουρτα μας κάνουμε κ αλο παντεσπανι)
Κ τοποθετουμε το ενα κοματι στην βαση του ταψιου μας.
Χτυπάμε στο μιξερ τους κροκους το βιταμ κ την ζαχαρη μεχρι να ασπρισει το μειγμα.ανακατευουμε το νες καφε σε ενα ποτηρι του τσαγιου νερό κ το ρειχνουμε μεσα στο μειγμα.απλωνουμε στην πρωτη στρωση παντεσπανι. Πασπαλιζουμε με λιγα Καρυδια. Χτυπαμε το μορφατ με την αχνη μεχρι να φουσκωσει.τοποθετουμε το αλο παντεσπανι κ ρειχνουμε από πάνω την κρεμα.πασπαλιζουμε με τα υπόλοιπα καρυδια.προαορετικα αν θέλετε πασπαλιζετε με λιγο κακαο!! Καλη σας ορεξη!!!!


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top