Τούρτα μοκα - Cook For All
Τούρτα μοκα

Τούρτα μοκα

Υλικά

Υλικά γιά τό παντεσπάνι🌹
– 5 αυγά
– 125 γρ. ζάχαρη
– 100 γρ. αλεύρι (φαριναπ)
– 55γρ. κακάο
– 2 βανίλιες
– 1 κουταλάκι μπεικιν παουντερ.
Σιρόπι❣
– 200γρ ζάχαρη / 200γρ νερό
– 1 βανίλια
– 1 κ.γ καφέ
Κρέμα ❣
– 2 κρέμες γάλακτος (600ml συνολικά)
– 4 κουταλιές μεγ. κακάο
– 2 κουταλιές μεγ καφέ (νές καφέ)
– 1 ζαχαρουχο
– 2 κουταλιές άχνη / 2 βανίλιες
Χτυπάμε την κρέμα μαζί με το κακάο τον καφέ την άχνη και τις βανίλιες και μόλις πήξει ρίχνουμε το ζαχαρουχο!!
Γλάσο σοκολάτας
– 1 κουβερτούρα 200γρ
– Κρέμα γάλακτος 200ml
-1κ.σ μέλι

Εκτέλεση

Ανάβουμε τον φούρνο μας στους 170″
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη γιά 10 λεπτά περίπου.. να γίνουν αφράτα προσθέτουμε τις βανίλιες και τέλος το αλεύρι με το μπεικιν (όχι στο μίξερ) με ένα μεγάλο κουτάλι ανακατεύουμε προσεκτικά να μην φύγει ο αέρας!!
Βάζουμε το μίγμα σε σπαστή φόρμα και ψήνουμε για 30′ λεπτά!! Μόλις ψηθεί αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε στην μέση
Εγώ έκοψα σε τρεις δίσκους.. Συρόπιάζουμε το παντεσπάνι με κρύο σιρόπι βάζουμε σαντιγυ και επαναλαμβάνω.. Σιροπιάζουμε την υπόλοιπη σαντιγυ!
Βάζουμε στο ψυγείο.. Φταχνουμε το γλάσο.. Περιμένουμε να κρυώσει και βάζουμε επάνω στην τούρτα.. Διακοσμούμε την τούρτα εριξα λίγο τρουφα και στην συνέχεια με ροζετες η οτι αλλο θέλουμε !!
Έγινε πεντανόστιμη!! 🌹
(Είναι καλύτερα να την φτιάξουμε μια μέρα πριν!! )🌹

Η Συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top