Αγιορείτικη σαλάτα - Cook For All
Αγιορείτικη σαλάτα

Αγιορείτικη σαλάτα

Υλικά

– 2 μεγάλες μελιτζάνες τσακωνικες
– 10 λιαστές ντομάτες
– 1 πιπεριά Φλωρίνης
– 1 κρεμμυδάκι φρέσκο με την πρασινάδα του
– 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
– 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
– Ξύδι απλό και μπαλσάμικο
– Αλάτι
– ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο ή σε ηλεκτρική ψηστιέρα. Όπως είναι καυτές τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους τις τοποθετούμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.
Κόβουμε ένα ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι μαζί με την πρασινάδα του ρίχνουμε τον μαϊντανό, ψιλοκόβουμε την πιπεριά τις λιαστές ντομάτες τριμμενο σκόρδο στον τρίφτη ρίχνουμε λίγο μπαλσάμικο και λίγο ξύδι κανονικό ελαιόλαδο αλάτι ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε..
Στην συνέχεια τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και σερβίρουμε παγωμένη…
Η έντονη μυρωδιά του σκόρδου θα βγει την επόμενη μέρα στο ψυγείο γι αυτό μην το παρακάνετε..!
 



Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

 


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top