Ψωμί για σάντουιτς - Cook For All
Ψωμί για σάντουιτς

Ψωμί για σάντουιτς

Υλικά

– 400ml ζεστό νερό
– 500γρ αλεύρι γ.ο.χ.
– 1 κουταλιά του γλυκού μέλι
– Πρέζα αλάτι
– 7 γρ ξηρή μαγιά
– 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
– 1 κουταλιά της σούπας ψύλλιο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, την μαγιά και το μέλι και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί η μαγιά.  Προσθέτουμε το μισό αλεύρι, το αλάτι, το ψύλλιο (αν θέλεις) και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε. Αν έχεις μια σπάτουλα σιλικόνης θα σε βοηθήσει. Σε αυτό το σημείο μπορεί να σου φαίνεται ότι κολλάει η ζύμη ότι θα χρειαστεί και άλλο αλεύρι, όμως μην προσθέσεις.  Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 40 λεπτά. Στην συνέχεια βρέχουμε τα χέρια μας και όπως είναι η ζύμη μέσα στο μπολ την τραβάμε με το χέρι και από τις τέσσερις πλευρές. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος και 30 ώρα. Ξανά βρέχουμε τα χέρια και τραβάμε την ζύμη. Δίνουμε σχήμα, τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα και όπως θα βάλουμε το πρώτο ψωμάκι δημιουργούμε ένα διαχωριστικό με την λαδόκολλα και βάζουμε τα επόμενα. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

Η Συνταγή είναι από Eleni Ourtzani – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…Irini Patiloudi.”.




Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top