Γλυκιά κολοκυθόπιτα - Cook For All
Γλυκιά κολοκυθόπιτα

Γλυκιά κολοκυθόπιτα

Γλυκιά κολοκυθόπιτα από την αγαπημένη μου Μαίρη Καπνίση!
Είναι σαν μπακλαβάς αλλά έχει ένα επιπλέον υλικό την κολοκύθα την μεγάλη την κίτρινη!!

Υλικά

– 1 φλυτζάνι λάδι στο τσιγάρισμα του κολοκυθιού
– 6 φλυτζάνια κολοκύθι βρασμένο στυμμένο και τσιγαρισμένο
– 5 φλυτζάνια καρύδι
– 2 φλυτζάνια φρυγανιά
– 2 φλυτζάνια ζάχαρη
– 1 φλυτζάνι λάδι μέσα
– Μια κ.σ κανέλα
– Μισή κ.σ γαρύφαλλο
– 4 αυγά

σιρόπι
– 6 φλυτζάνια ζάχαρη
– 5 φλυτζάνια νερό
– ένα ξυλάκι κανέλα

Εκτέλεση

Με την σειρά όπως τα γράφω τσιγαρίζω την βρασμένη και καλά στιμμένη κολοκύθα πολύ καλά σε μέτρια έως δυνατή φωτιά προσοχή μην σας κάψει στέκεστε από πάνω!! Μόλις κρυώσει προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά και στρώνω σε ταψί Νο 38 4 φύλλα κρούστας κάτω καλά λαδωμένα το μισό μίγμα 3 ενδιάμεσα λαδωμένα το υπόλοιπο μίγμα γυρίζω προς τα μέσα όλα τα φύλλα λαδώνοντάς τα τα υπόλοιπα 4 φύλλα λαδωμένα κόβω τα εξέχοντα χαράσσω σε κομμάτια καρφώνω σε κάθε κομμάτι ένα γαρυφαλλάκι και ραντίζω με νεράκι όλο το γλυκό και ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170° για μια ώρα!! Εν τω μεταξύ βράζω το σιρόπι με 6 φλυτζάνια ζάχαρη 5 φλυτζάνια νερό Με ένα ξυλάκι κανέλα Μετρώ 7 λεπτά από το σημείο βρασμού και σβήνω αφού προς το τέλος προσθέσω 5 με 6 σταγόνες λεμόνι Καυτό το γλυκό χλιαρό το σιρόπι!

Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top