Ποντιακά Πιροσκί - Cook For All
Ποντιακά Πιροσκί

Ποντιακά Πιροσκί

Υλικά

Για τη γέμιση
– Μισό κιλό πατάτες
– ένα Μεσαίο κρεμμύδι.

Για το Μείγμα της Μάγιας
– Μισο φλιτζάνι του Τζαγιου νερό χλιαρό
– ένα κουταλάκι ζάχαρη.
– 2 κουταλια μαγια ξερή
– 2 φλιτζάνιa του τσαγιου νερό χλιαρό
– 1 τέταρτο του φλιτζανιού σπορέλαιο
– 1 κουταλια ζάχαρη
– 1/2 κουταλάκι αλάτι.
– δυο με τρεις φλιτζάνιες αλεύρι Κοσκινισμένο

σπορέλαιο ή Αβοκάντο Λάδι (για το τηγάνισμα)

Εκτέλεση

Για τη γέμιση
Μισό κιλό πατάτες
ένα Μεσαίο κρεμμύδι.
Όταν βράσουν οι πατάτες της λιώνω ρίχνω αλάτι πιπέρι
Έπειτα τσιγαρίζω το κρεμμύδι πολύ καλα σε ελαιόλαδο και ρίχνω μέσα το Μίγμα της πατάτας και τα ανακατεύω. Ρίχνω αλάτι πιπέρι αν χρειαστεί
Τ’ αφήνω στην άκρη να κρυώσει. Πρέπει να κρυώσει πολύ καλά
Για το Μείγμα της Μάγιας
Μισο φλιτζάνι του Τζαγιου νερό χλιαρό
ένα κουταλάκι ζάχαρη.
2 κουταλια μαγια ξερή
βάζουμε ένα τέταρτο του φλιτζάνιου αλεύρι και το αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει.
Έπειτα σε άλλο μπολ βάζουμε
2 φλιτζάνιa του τσαγιου νερό χλιαρό
1 τέταρτο του φλιτζανιού σπορέλαιο
1 κουταλια ζάχαρη
1/2 κουταλάκι αλάτι.
Ρίχνουμε δυο με τρεις φλιτζάνιες αλεύρι Κοσκινισμένο.
Αρχίζουμε να Ανακατεύουμε με Ξύλινη Κουτάλα και ρίχνουμε και το μείγμα της Μάγιας και Ανακατεύουμε καλά να είναι το μείγμα μας πάρα πολύ μαλακό. Σχεδόν να κολλάει στα χέρια μας.
Έπειτα το αφήνουμε στην άκρη να ανέβει
Όταν είναι έτοιμου αρχίζουμε να παίρνουμε μικρά μικρά κομματάκια στο χέρι μας (Τα Χέρια Να Είναι Λαδωμένα ) και ανοίγουμε και βάζουμε μέσα την πατάτα
Τα κλείνουμε σαν Μισοφέγγαρα και τα τηγανίζουμε σε σπορέλαιο ή Αβοκάντο Λάδι !!

Η Συνταγή είναι από Navrozidou Simela – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top