Πεντανόστιμη πάστα ταψιού - Cook For All
Πεντανόστιμη πάστα ταψιού

Πεντανόστιμη πάστα ταψιού

Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Πεντανόστιμη πάστα ταψιού συνταγή της κ. Τσιώπου! 💯

Υλικά!!!
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
– 6 αυγά,
– 6 κουταλιές κοφτές της σούπας αλεύρι,
–  6 κουταλιές της σούπας κοφτές κακάο,
– 6 κουταλιές της σούπας κοφτές σπορέλαιο,
– 6 κουταλιές της σούπας κοφτές ζάχαρη,
– 2 βανίλιες,
– 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
ΚΡΕΜΑ:
– 2 μόρφατ μεταλλικά κουτιά,
– 1 ζαχαρούχο κουτί γάλα,
– 1 βανίλια.
ΓΛΑΣΣΟ:
-300 γραμμάρια κουβερτούρα σε κομμάτι,
– 200 γραμμάρια εβαπορέ γάλα αδιάλυτο,
– 1 κουταλιά της σούπας μέλι!
Εκτέλεση!!!
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν να στέκεται το μείγμα.
Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι, βανίλιες, μπέικιν και ανακατεύουμε με Μαρίζ πάρα πολύ απαλά δεν θέλουμε να βγει ο αέρας και να μας ξεφουσκώσει το μείγμα αυγών.
Τέλος ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το λάδι ανακατεύουμε απαλά και τοποθετούμε το μείγμα μας σε βουτυρωμένο ταψάκι μέγεθος (30) και το ψύξουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις μεσαία σχάρα για 15 λεπτά φυσικά τον φούρνο.
ΣΙΡΟΠΙ
Βράζουμε 2 νεροπότηρα νερό,2 νεροπότηρα ζάχαρη,1 κουταλιά της σούπας χυμό φυσικό λεμονιού για 3 λεπτά μετράμε μόλις αρχίσει ο βρασμός.
Μόλις βγάλουμε το παντεσπάνι από τον φούρνο το αφήνουμε 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και το σιροπιάζομε με ζεστό σιρόπι!
Το αφήνουμε να κρυώσει.
ΚΡΕΜΑ:
Χτυπάμε τις μόρφατ σε σφιχτή σαντιγί, ρίχνουμε το ζαχαρούχο να ενσωματωθούν και τέλος την βανίλια!
Τοποθετούμε την κρέμα πάνω στο κρύο γλυκό και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες!
ΓΛΑΣΣΟ:
Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα και το μέλι ανακατεύουμε στο χαμηλό να γίνει λείο!
Το κατεβάζουμε και το αφήνουμε να σταθεί να σφίξει λίγο και αφού κρυώσει το τοποθετούμε πάνω στην κρέμα στο γλυκό μας και ξανά ψυγείο!!!  Συνταγή Σοφη Τσιωπου!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top