Σιροπιαστό Κέικ Αμβούργου με Σοκολάτα και Αμύγδαλα - Cook For All
Σιροπιαστό Κέικ Αμβούργου με Σοκολάτα και Αμύγδαλα

Σιροπιαστό Κέικ Αμβούργου με Σοκολάτα και Αμύγδαλα

Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά!!!

– 1 1/2 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
– 3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει
– 1 1/4 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
– 3/4 του φλιτζανιου γάλα και ίσως λίγο παραπάνω (θα δείτε την ρευστότητα της ζύμης)
– 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
– 5 αυγά
– βανίλια
Για την επιφάνεια της ζύμης:
– σοκολάτα σε μικρούς κύβους
– αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροκομμένα
Για το σιρόπι:
– 2 1/2 φλιτζάνια νερό
– 3 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
– χυμός λεμονιού

Εκτέλεση!!!

Χτυπάμε όλα τα υλικά του κέικ μαζί. Αδειάζουμε σε βουτυρωμενο πυρέξ και αδειάζουμε το μίγμα. Πάνω στην επιφάνεια σκορπάμε τους κύβους σοκολάτας και πασπαλιζουμε με τα αμύγδαλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο για 45-50 λεπτά
Αφήνουμε να κρυώσει
Για το σιρόπι: 2 1/2 φλιτζάνια νερό, 3 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη, χυμός λεμονιού. Βράζουμε το σιρόπι για πέντε λεπτά.
Σιροπιαζουμε κρύο γλυκό ζεστό σιρόπι




Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top