Νηστίσιμα ζουμερά και υπέροχα brownies χωρίς μίξερ - Cook For All
Νηστίσιμα ζουμερά και υπέροχα brownies χωρίς μίξερ

Νηστίσιμα ζουμερά και υπέροχα brownies χωρίς μίξερ

Έχουν γεύση από σοκολάτα και πορτοκάλι με νότες από Αμαρέτο και ταχίνι-κακάο.

Υλικά

Για τα brownies:
– 100 γρ. χυμό πορτοκαλιού
– ξύσμα πορτοκαλιού από 1 πορτοκάλι
– 50 γρ. νερό
– 70 γρ. σπορέλαιο
– 250 γρ. ταχίνι κακάο
– 200 γρ. κουβερτούρα
– 300 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
– 320 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
– 4 κ.σ. κονιάκ ή Αμαρέτο
– 1 κάψουλα σκόνη βανίλιας
– 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
– 1 πρέζα αλάτι
Για την επικάλυψη:
– 140 γρ. κουβερτούρα
Λίγα σχόλια:
Θα μου πείτε οτι χρησιμοποιώ πολλά υλικά για ένα brownie! Το γλυκό δεν έχει ούτε βούτυρο, ούτε αυγά που απογειώνουν την γεύση, έτσι αναγκαστικά χρησιμοποιώ τόσα πολλά ώστε να μπορέσω να πάρω όσο περισσότερη γεύση μπορώ από αυτά.
Για την συνταγή χρησιμοποιώ 2 κουβερτούρες Nestle (170+170 γρ.). Τα 200 γρ. για το brownies και τα υπολοιπα για την επικάλυψη.
Χρησιμοποιώ λευκή κρυσταλλική ζάχαρη που λιώνει πιο εύκολα. Το βασικότερο πράγμα σε ένα cake/brownie/blondie κλπ. είναι να λιώσει σωστά η ζάχαρη κάτα την ένωση των υλικών. Αν δεν γίνει αυτό τότε το γλυκό θα θρυμματίζεται.
Επίσης να σας προειδοποιήσω ότι θα χρειαστείτε αρκετά σκεύη για την παρασκευή.

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα. Φροντίστε το μπολ που θα χρησιμοποιηθεί γι’ αυτό τον σκοπό να είναι μεγάλο γιατί σε αυτό θα μπουν όλα τα υλικά.
Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε το αλεύρι, την σόδα και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα τρίτο μπολ βάζουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το νερό, το σπορέλαιο, την ζάχαρη και χτυπάμε με σύρμα χειρός.
Ρίχνουμε το μείγμα αυτό στο πρώτο μπολ με τη λιωμένη κουβερτούρα (εννοείται εκτός φωτιάς) και χτυπάμε καλά με το σύρμα χειρός ώστε να λιώσει τελείως η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το ταχίνι συνεχίζουμε με το σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε το Αμαρέτο, το ξύσμα και την βανίλια.
Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά προσθέτουμε το δεύτερο μπολ με τα στερεά (αλεύρι, σόδα, αλάτι) και ανακατεύουμε καλα με μια σπάτουλα ώστε να μη μείνουν υπολείμματα αλευριού.
Tip: Δεν θα φουσκώσει το γλυκό μας οπότε δεν μας πειράζει το πολύ ανακάτεμα υγρων-στερεων.
Βάζουμε το μείγμα σε ορθογώνιο ταψί (35×30 χρησιμοποίησα) το οποίο έχει πρώτα καλυφθεί με λαδόκολλα για να μπορέσουμε να βγάλουμε εύκολα το brownie.
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
Αφήνουμε το ταψί πάνω σε σχάρα για να κρυώσει (θα χρειαστεί σίγουρα μια ώρα).
Αφαιρούμε το γλυκό ανασηκώνοντας το με την λαδόκολλα και κόβουμε σε κομμάτια.
Για την επικάλυψη:
Σε ένα μπρίκι βάζουμε την κουβερτούρα και το κρατάμε 7-8 εκατοστά πάνω από χαμηλή φωτιά (γκαζακι ή φυσικό αέριο).
Ανακατεύουμε διαρκώς με ένα κουτάλι. Σε 1,5-2 λεπτά η κουβερτούρα θα έχει λιώσει.
Την απλώνουμε πάνω στα κομμάτια με κουτάλι.
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση!

 
Η Συνταγή είναι από “Konstantinos Syrganis” – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top