Φανουρόπιτα μοναστηριακή συνταγή - Cook For All
Φανουρόπιτα μοναστηριακή συνταγή

Φανουρόπιτα μοναστηριακή συνταγή

Υλικά

– 1 κούπα ηλιέλαιο
– 1 κούπα ζάχαρη
– 1 κούπα φυσικό χυμό πορτοκαλιού
– 1 κγ σόδα
– 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
– 1/2 κούπα σταφίδες
– 1/2 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
– 2 κγ κανέλα
– 1/2 κγ γαρύφαλλο σκόνη

Εκτέλεση

Σε ένα μπωλ βάζουμε το αλεύρι, τις σταφίδες, τα καρύδια, τη κανέλα και το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα άλλο μπωλ ανακατεύουμε καλά το λάδι με τη ζάχαρη. Στο χυμό πορτοκάλι διαλύουμε τη σόδα (προσοχή φουσκωνει) και το προσθέτουμε στο λάδι με τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά. Στο μίγμα αυτό προσθέτουμε το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Λαδωνουμε ελάχιστα ένα ταψάκι 28εκ και αδειάζουμε το μίγμα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 40 με 50 λεπτά (ο χρόνος εξαρτάται από το φουρνο). Ελέγχουμε με το ξυλάκι αν είναι έτοιμο το γλυκό μας. Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε σε κομμάτια πασπαλίζουμε με αχνη αν θελουμε και σερβίρουμε!.
Καλή επιτυχία!!!

Η Συνταγή είναι από Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top