Σοκολατόπιτα - Cook For All
Σοκολατόπιτα

Σοκολατόπιτα

Υλικά

– 250 γραμμάρια βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου.
– 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου.
– 2 φλυτζάνια ζάχαρης.
– 1 κουταλάκι το γλυκού υγρή βανίλια.
– 1-1/2 φλυτζάνι αλεύρι φαρινάπ.
– 3/4 του φλυτζανιού κακάο.
– 1 κουτάλι της σούπας κονιάκ.
– 1 κουτάλι της σούπας baking powder.
– 1 φλυτζάνι ζεστό νερό.

Εκτέλεση

1) βάζουμε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο, τη ζάχαρη, το κακάο και το νερό να πάρουν μία βράση,ώσπου να λιώσει η ζάχαρη και το βούτυρο. Ανακατεύουμε να διαλυθεί το κακάο. Προσοχή να μην σας φουσκώσει. Όταν λιώσουν αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
2) από αυτό το μείγμα κρατάμε ένα φλιτζάνι στην άκρη για να το χρησιμοποιήσουμε στο τέλος μόλις ψηθεί το κέικ. Είναι το σιρόπι της σοκολατόπιτας.
3) σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη βανίλια να αφρατέψουν και ενώ χτυπάμε τα αυγά με το μίξερ προσθέτουμε σιγά-σιγά το μείγμα της κατσαρόλας.
4) τέλος προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το κονιάκ. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
5) προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°( . Βουτυρώνουμε ένα ταψί και περιχύνουμε μέσα το μείγμα μας. Ψήνουμε περίπου για 50 λεπτά. Προσοχή γιατί η συνταγή κανονικά λέει για 20 με 25 λεπτά ψήσιμο. Εγώ που εκείνη την ώρα πήγα να το δοκιμάσω με το μαχαιράκι είδα ότι ήταν σχετικά ρευστό έτσι όπως το κούνησα ελαφρώς οπότε το άφησα για ένα τέταρτο ακόμα και δεν είχε ψηθεί συνέχισα το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά. Οπότε θέλει προσοχή πριν το δοκιμάσετε με το μαχαίρι να δείτε αν είναι ακόμα ρευστό για να μην σας ξεφουσκώσει και το χαλάσατε.
6) αφού ψηθεί το κέικ όπως είναι ζεστό περιχύνουμε με το φλυτζάνι που κρατήσαμε στην αρχή. Αφήνουμε να κρυώσει.Εγώ μετά έριξα από πάνω λίγη κουβερτούρα λιωμένη που μου είχε περισσέψει από κάποια άλλη συνταγή όσο ήταν ζεστή η σοκολατόπιτα.

Η Συνταγή είναι από ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΠΑΚΑ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top