Φάβα - Cook For All
Φάβα

Φάβα

Υλικά

– φάβα
– 1 ξερό κρεμμύδι ολόκληρο
– λίγο σέλινο
– 1 καρότο 🥕
– μισή πιπεριά Φλωρίνης
– λίγο ελαιόλαδο
– μισή 🍋 λεμονοκουπα
– αλατοπιπερο
– ρίγανη
– λίγο κουρκουμά
για το σερβίρισμα
– χυμό λεμονιού 🍋
– έξτρα ελαιόλαδο
– έξτρα ξερό κρεμμύδι

 

Εκτέλεση

Για την φάβα.
Αφού ξαφρίζουμε τη φάβα, προσθέτω 1 ξερό κρεμμύδι ολόκληρο, λίγο σέλινο, 1 καρότο 🥕 και μισή πιπεριά Φλωρίνης μέσα λίγο ελαιόλαδο και μισή 🍋 λεμονοκουπα, αλατοπιπερο ρίγανη και λίγο κουρκουμά,
αφήνω να βράσει, ύστερα όταν δώ ότι σωθούν σχεδόν τα υγρά,
πολτοποιω όλα μαζί με το ραβδομπλεντερ και έτοιμη.
Σερβίρουμε με χυμό λεμονιού 🍋 έξτρα ελαιόλαδο από πάνω και ξερό κρεμμύδι.
Καλή επιτυχία φίλοι μου!!!❤️🌹🥰

Η Συνταγή είναι από κ. Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top