Σπανακοτυρόπιτα με σπιτικό φύλλο - Cook For All
Σπανακοτυρόπιτα με σπιτικό φύλλο

Σπανακοτυρόπιτα με σπιτικό φύλλο

Τραγανή και πεντανόστιμη!!!

Υλικά

Για το φύλλο
– 500γρ αλεύρι
– 1κ.σ ξύδι
– Μισό κ.γ αλάτι
– 2 κ.σ ελαιόλαδο
– 250 μλ νερό
από πάνω
– λιωμένο βούτυρο η λαδι
Για τη γέμιση
– σπανάκι
– φρέσκο κρεμμύδι
– άνηθο
– τυρι

 

Εκτέλεση

Κοσκινίζω το αλεύρι και προσθέτουμε μέσα το αλάτι το ελαιόλαδο το ξίδι και στο τέλος σιγά-σιγά το νερό.
Ζυμώνουμε μαλακιά ζύμη σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Εγώ την έκανα σε μικρό ταψάκι και έβγαλα οχτώ φύλλα 4 κάτω και 4 πάνω.
Στο ταψί στο κάθε φύλλο βάζουμε λαδάκι .
Από πάνω Μπορείτε να βάλετε λιωμένο βούτυρο με ένα πινέλο η λαδι (όπως στην δική μου την περίπτωση)
κόβουμε την πίτα και ψήνουμε σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 με 180 βαθμούς για 40 λεπτά ή Ανάλογα από το φούρνο.
Για τη γέμιση
Ζεματαω το σπανάκι και το αφήνω στην άκρη να κρυώσει. Μετά προσθέτω το φρέσκο κρεμμύδι το άνηθο και το τυρι.

Η Συνταγή είναι από κ. Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top