Σπανακοτυροπιτα με χειροποίητο φύλλο - Cook For All
Σπανακοτυροπιτα με χειροποίητο φύλλο

Σπανακοτυροπιτα με χειροποίητο φύλλο

Η Συνταγή είναι από Αννα Αννούλα – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…Irini Patiloudi.”.

Υλικά!!!

Συνταγή για ζύμη είναι τού Ζαφείρη.
Για φύλλο
450γρ σκληρό αλεύρι εγώ έβαλα κίτρινο σκληρό αλεύρι Μάννα
300γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1,5 φλιτζανακι ελαιόλαδο
2 κουταλιές ξύδι
300γρ χλιαρό νερό
1,5 κουταλάκι αλάτι

Εκτέλεση!!!

Ζυμώνετε το αλεύρι με το λάδι μέχρι το μείγμα να έχει την μορφή βρεγμένης άμμου. Προσθέστε το αλάτι και το ξύδι μετά το νερό. Μετά 10 λεπτά η ζύμη πρέπει νά έχει τυλιχθεί στο γάντζο πράγμα που σημαίνει ότι είναι έτοιμη. Την χωρίζετε κομμάτια εγώ έκανα 6 πλάθετε σέ μπάλες . Τής τυλίγετε σε μεμβράνη και αφήνετε μία ώρα νά ξεκούραση.
Γέμιση ένα κιλό φρέσκο σπανάκι, ένα μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ένα κιλό τυρί , ένα αυγό.
Τσιγαρίζω το κρεμμύδι ψιλοκομμένο ρίχνω το φρέσκο σπανάκι που έχω πλύνει και έχω ψιλοκοψει αφήνω να φύγουν καλά καλά τα υγρά μετά ανακατεύω λίγο τυρί μέσα όχι όλο το τυρί.
Αφήνω να κρυώσει καλά.
Αλιψα το ταψί με λιωμένο βούτυρο με λίγο ελαιόλαδο
Άνοιξα και έστρωσα τρία φύλλα κάτω ενδιάμεσα σε όλα τα φύλλα έβαλα βούτυρο με ελαιόλαδο μετά έστρωσα το σπανάκι από πάνω όλο το τυρί , από πάνω πάλι τρία φύλλα ενδιάμεσα βούτυρο με ελαιόλαδο. Από πάνω τη πίτα βρέχω με νερό και μπόλικο βούτυρο με λάδι έκοψα κομμάτια όχι μέχρι κάτω.
Ψήνουμε 180-200 αντίσταση σε κάτω σχάρα περίπου μία ώρα και λίγο παραπάνω μέχρι να ροδοκοκκινισει και από πάνω και κάτω.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top