Καριόκες - Cook For All
Καριόκες

Καριόκες

Υλικά

– 225 γρ. μπισκότα πτι μπερ
– 100 γρ. καρύδια σπασμένα
– 120 γρ. βούτυρο λιωμένο
– 150 γρ. ζαχαρούχο γάλα
– 1 κσ. κονιάκ
– 1 βανίλια
– 15 γρ. κακάο
– 1 κσ. μέλι
– 1 κγ. κοφτό κανέλα
– Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι (προαιρετικά) σε μικρά κομμάτια
– 3 σοκολάτες κουβερτούρα για την επικάλυψη
– Φυστικάκι Αιγίνης

Εκτέλεση

Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και προσθέτουμε όλα τα υλικά.
Ανακατεύουμε καλά ώστε να ενωθούν όλα πολύ καλά.
Φτιάχνουμε ένα ρολό, το τυλίγουμε σφιχτά σε διπλή μεμβράνη και βάζουμε για δύο τρεις ώρες στο ψυγείο να σφίξει.
Στη συνέχεια αφαιρούμε τη μεμβράνη και κόβουμε σε ομοιόμορφα κομμάτια.
Λιώνουμε τις κουβερτούρες, βουτάμε κάθε κομμάτι μέσα και τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί.
Αφού μείνουν στο ψυγείο όλη νύχτα, την επόμενη τοποθετούμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με τριμμένο φυστίκι Αιγίνης!! 😀 🌺

Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top