Καριόκες - Cook For All
Καριόκες

Καριόκες

Υλικά

– 700 γραμμάρια κέικ σοκολάτας η οτι αλλο θέλετε
– Μιση κούπα σιρόπι ( Φτιάχνουμε με 1 κούπα ζάχαρη και 1 κούπα νερο)
– 2 κ.σ μαρμελάδα πορτοκάλι
– 5 κομμάτια περγαμόντο γλυκο
– 200γρ καρυδι τριμενο
– 2κσ κακαο
– 1 σφινακι λικέρ (Εγω έβαλα bailey’s)
– 100γρ βούτυρο η μαργαρίνη
– Λίγη φρυγανια εαν χρειαστεί…για το μίγμα..
– Κουβερτούρα σοκολάτας και λευκή για την επικάλυψη..
– Μερικά καρύδια για διακόσμηση..

Εκτέλεση

Κάνουμε τρίμμα το κέικ και το καρυδι
Ψιλοκοβουμε το περγαμόντο και πρόσθετουμε τα υπόλοιπα υλικά το βούτυρο λειωμένο..
Τέλος ρίχνουμε το σιρόπι και το λικέρ
Σιγά σιγά μπορεί να μην το χρειαστεί ολο εαν βγει πολύ υγρό το μίγμα πρόσθετουμε λίγη φρυγανια τριμένη..
Φτιάχνουμε “σαλάμι τυλίγουμεμε με λαδόκολλα και βάζουμε κατάψυξη.. Μόλις παγώσει καλά κόβουμε σε φέτουλες και περνάμε με κουβερτούρα σοκολάτας η λευκη..
Διακοσμούμε και βάζουμε στο ψυγείο!!.
Βγήκαν πάνω από 50 κομμάτια εξαρτάται από το μέγεθος που θα τα φτιάξουμε!!

Η Συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top