Πάστες Καριόκες - Cook For All
Πάστες Καριόκες

Πάστες Καριόκες

Η Συνταγή είναι από Νασια τσουραπακη-κιαχτυπη – “ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΈΣ 🎂🍒🍅🍆🍋ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ 🥑🥕🍄ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ!🥕🍑🍐🍕🍟”.

Υλικά

250 γρ βιταμ μαλακό
250 γρ άχνη ζάχαρη
6 κουταλιές της σούπας κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουτί γάλα εβαπορέ (το κανονικό)
400 γρ φρυγανιά τριμμένη
3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
1 πακέτο πτι μπερ μπισκότα τριμμένα
200 γρ καρύδια χοντροκομμένα
1 βανίλια
ΓΛΑΣΣΟ:
300 γρ κουβερτούρα
λίγο λάδι
ψιλοκομμένο καρύδι

Εκτέλεση

Βάζουμε στο μπολ 250 γρ βιταμ μαλακό, 250 γρ άχνη ζάχαρη, 6 κουταλιές της σούπας κακάο, 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα, 1 κουτί γάλα εβαπορέ (το κανονικό), 400 γρ φρυγανιά τριμμένη, 3 κουταλιές της σούπας κονιάκ, 1 πακέτο πτι μπερ μπισκότα τριμμένα, 200 γρ καρύδια χοντροκομμένα, 1 βανίλια και τα ζυμώνουμε όλα μαζί!
Βάζουμε λαδόκολλα στον πάγκο, ρίχνουμε το μείγμα και προσπαθούμε να του δώσουμε σχήμα τετράγωνο. Το κλείνουμε σφιχτά και το βάζουμε κατάψυξη για όλη νύχτα!
Την επομένη φτιάχνουμε το ΓΛΑΣΣΟ: Βάζουμε σε μπεν μαρι 300 γρ κουβερτούρα με λίγο λάδι και ανακατεύουμε να γίνει λείο! Βγάζουμε το μείγμα από την κατάψυξη και προσπαθούμε να κόψουμε κομμάτια! Παίρνουμε ένα ένα κομμάτι και το βουτάμε στο έλασσον και κατευθείαν πάνω σε λαδόκολλα! Τα αφήνουμε λίγο και προσπαθούμε να βάλουμε γύρω γύρω ψιλοκομμένο καρύδι!
Τέλος, ξανά τα βάζουμε κατάψυξη ή εάν τα θέλουμε μαλάκα στην συντήρηση!
Εναλλακτική λύση: Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα πλατύ ταπερ σκεύος και ρίχνουμε το μείγμα μέσα, το κλείνουμε και τοποθετούμε στην κατάψυξη! Την επόμενη το βγάζουμε και κόβουμε τα κομμάτια!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top