Πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας - Cook For All
Πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας

Πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας

Η Συνταγή είναι από Νασια τσουραπακη-κιαχτυπη – “ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΈΣ 🎂🍒🍅🍆🍋ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ 🥑🥕🍄ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ!🥕🍑🍐🍕🍟”.

Υλικά

450γρ. φύλλο κρούστας
250γρ.ηλιέλαιο (1,1/4 ποτ.νερού )
250γρ.(1,1/4ποτ.)ζάχαρη
(2κγ.μαρμελάδα πορτοκαλιού )
1 βανίλια
3 κγ.ξύσμα πορτοκαλιού
400γρ.γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
2 κ.γ BP (μπέικιν-πάουντερ)
70γρ.σιμιγδάλι για να τραβήξει τα υγρά
5 αυγά
Σιρόπι
550γρ. ζάχαρη (2,3/4 νεροπότηρο)
400γρ. νερό(2 ποτ.)
1 ξυλάκι κανέλα
1-2κ.σ.μαρμελάδα πορτοκαλιού
ξύσμα από ένα πορτοκάλι και 1/2 ποτ.χυμό πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Πρώτα κάνουμε το σιρόπι. Το βράζουμε 6 λεπτά στο τέλος βάζουμε το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού.
Το φύλλο κρούστας το κόβουμε σε λεπτές και το βάζουμε σε ταψί αυτο του φούρνου Στους 160βαθμούς γία 10 λεπτά να πάρει ελαφρύ χρώμα.
Βάζουμε σε μια λεκάνη το ηλιέλαιο, την ζάχαρη τα χτυπάμε με το σύρμα, προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, βανίλια, το γιαούρτι, την μαρμελάδα, το μπέικιν-πάουντερ.
Χτυπάμε τα αυγά και τα βάζουμε κι αυτά.
Ρίχνουμε τα φύλλα κρούστας λίγα λίγα (να μην είναι κολλημένα)  Βαζουμε την πορτοκαλοπιτα σε ορθογώνιο pyrex σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στη μεσαία σχάρα στο αέρα γύρω στα 50 λεπτά.
Την τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα ή ξυλάκι σουβλάκι για να απορροφύσει καλύτερα το σιρόπι.Βαζουμε λίγο λίγο το σιρόπι.
Ένα από τα δύο να είναι ζεστο.
Το κόβουμε αφού κρυώσει τελείως, για να απορροφήσει το σιρόπι του.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top