Πορτοκαλοπιτα χωρίς φύλλο με σιμιγδάλι σιρόπι και κρέμα πορτοκαλιού - Cook For All
Πορτοκαλοπιτα χωρίς φύλλο με σιμιγδάλι σιρόπι και κρέμα πορτοκαλιού

Πορτοκαλοπιτα χωρίς φύλλο με σιμιγδάλι σιρόπι και κρέμα πορτοκαλιού

Υλικά

Για το σιρόπι:
– 500γρ.ζαχαρη
– 500ml νερο
– Ξύσμα από 1 πορτοκαλί
– 1 φέτα λεμόνι
Το βράζουμε για 5 λεπτά
Για το σιμιγδαλενιο παντεσπάνι:
– 3 αυγά
– 150γρ.ζαχαρη
– 50ml ηλιέλαιο
– 1 κουταλάκι γλυκού βανίλια
– 1 πρέζα αλάτι
– Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
– 2 πορτοκάλια ψίχα σε μικρά κομματάκια
Τα μπλενταρετε με το ραβδοπλεντερ και μετά ρίχνετε
– 2 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν παουντερ και
– 270 γρ.σιμιγδαλι ψιλό
τα ανακατεύετε όλα μαζί με το σύρμα.
Σε ένα ταψάκι 20×30 εκ.το λαδώνετε και το πασπαλίζετε με σιμιγδάλι να πάει παντού ρίχνετε το μείγμα και το ψήνετε στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 45 λεπτά..
Αφού ψηθεί το τρυπάμε με μια οδοντογλυφιδα παντού και ρίχνουμε κρύο το σιρόπι.
Για την κρέμα:
– 100γρ.κορν φλάουρ ή νισεστε
– 180γρ.ζαχαρη
– Ξύσμα από 1 πορτοκαλι
– 500γρ.γαλα
– 500γρ.χυμο πορτοκαλιού
Πρώτα πιζουμε το γάλα και μετά ρίχνουμε σε 3 δόσεις τον χυμό να μην μας κόψει η κρέμα

Εκτέλεση

Για το σιρόπι:
Το βράζουμε τα υλικά του για 5 λεπτά
Για το σιμιγδαλενιο παντεσπάνι:
Τα υλικα του τα μπλενταρετε με το ραβδοπλεντερ και μετά ρίχνετε
– 2 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν παουντερ και
– 270 γρ. σιμιγδαλι ψιλό
και τα ανακατεύετε όλα μαζί με το σύρμα.
Σε ένα ταψάκι 20×30 εκ.το λαδώνετε και το πασπαλίζετε με σιμιγδάλι να πάει παντού ρίχνετε το μείγμα και το ψήνετε στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 45 λεπτά..
Αφού ψηθεί το τρυπάμε με μια οδοντογλυφιδα παντού και ρίχνουμε κρύο το σιρόπι.
Για την κρέμα:
Πρώτα πήζουμε το γάλα και μετά ρίχνουμε σε 3 δόσεις τον χυμό να μην μας κόψει η κρέμα

Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top