Μουσακάς - Cook For All
Μουσακάς

Μουσακάς

Υλικά

– 1 κιλό μελιτζάνες τσακώνικες (με απαλό μωβ-λιλά χρώμα)
– 1 κιλό πατάτες
– 750γρ. κιμά μοσχαρίσιο
– 1/2 κιλό ντοματούλες κατακόκιννες στον τρίφτη
– 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια στον τρίφτη
– 1 μεγάλη κουταλιά σούπας πελτέ (έχω σπιτικό δικό μου!)
– Αλατοπίπερο
– Λίγη ζάχαρη (1 κουταλάκι του γλυκού)
– Ελαιόλαδο
– 1 φακελάκι έτοιμη Μπεσαμέλ με 1/2 κιλό γάλα
– Κεφαλοτύρι ή γραβιέρα για πάνω από την Μπεσαμέλ

Εκτέλεση

Κόβω σε κάθετες φέτες τις μελιτζάνες, τις αλείφω με ελαιόλαδο με το πινελάκι και αλατοπιπερώνω! Ψήνω στο γκριλ και γυρίζω και από την άλλη μεριά! Το ίδιο κάνω και με τις πατάτες!
Σωτάρω απαλά τον κιμά με τα κρεμμύδια, μόλις σκουρύνει, προσθέτω τη ντομάτα, τον πελτέ, τη ζάχαρη, αλατοπίπερο, λίγο ελαιόλαδο και λίγο νεράκι, μέχρι να μελώσει το μείγμα!
Λαδώνω ελαφρά το ταψάκι μου, τοποθετώ πρώτα τις ψημένες πατατούλες, μετά τις φέτες μελιτζάνας, το μείγμα του κιμά και από πάνω τη μπεσαμέλ! Ρίχνω αρκετή τριμμένη γραβιέρα από πάνω και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 για 40 λεπτά περίπου! Καλή μας όρεξη και καλή επιτυχία σε όποια/ον το φτιάξει!❤️❤️❤️

Η Συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top