Μουσακάς - Cook For All
Μουσακάς

Μουσακάς

Υλικά

700 gr κιμά μοσχαρίσιο
2 1/2 kg μελιντζανες
1 1/2 πατάτες
600 gr ντομάτα τριμμένη
120 gr ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι κατά βούληση
1 και κόφτη καρίνο μίγμα για κοτόπουλο
1 κγ κοφτό μοσχοκάρυδο
Κεφαλοτύρι πικάντικο
Μπεσαμέλ
2 λίτρα γάλα φρέσκο
1κγ μοσχοκάρυδο
60 gr ελαιόλαδο
220 gr αλεύρι
1 κούπα πικάντικο κεφαλοτύρι

Εκτέλεση

🖍️Έχουμε αποβραδίς τηγανίσει τις μελιτζάνες.. τις στρώνουμε δίπλα-δίπλα σε απορροφητικό χαρτί σε ταψί.. κάθε στρώση ρίχνουμε λίγη Ζαχαρίτσα με λίγο αλατάκι.. 🖍️βάζουμε διπλή στρώση απορροφητικό χαρτί και συνεχίζουμε τις στρώσεις
🖊️Βάζουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ.. 🖍️ τσιγαρίζουμε καλά τον κιμά είναι σημαντικό να τσιγαριστεί καλά.. ρίχνουμε τα μπαχαρικά την ντομάτα και λίγο νεράκι να βράσει να μείνει λίγο ζουμερό όχι πολλα ζουμί .. 🖍️τηγανίζουμε τις πατάτες να είναι χοντροκομμένες όχι πολύ λεπτές (για να έχει το φαγητό πατάτα μελιτζάνα ..κιμά ..όχι μόνο κιμά μελιτζάνα..) 🖍️ρίχνουμε κεφαλοτύρι πικάντικο..πάνω στις πατάτες 🖍️Βάζουμε τις μελιτζάνες πάλι λίγο κεφαλοτύρι .. 🖍️ρίχνουμε ομοιόμορφα τον κιμά μας πάλι λίγο τυράκι 🖍️από πάνω τις μελιτζάνες και πάλι λίγο τυράκι
🖍️Τώρα την μπεσαμέλ εδώ απλοποιούνται λίγο τα πράγματα επειδή το να τσιγαρίζουμε πολλές ώρες το αλεύρι γίνεται πιο βαριά η κρέμα .. 🖍️ζεσταίνουμε λάδι με γάλα ελαφρά και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε όλα τα υλικά ανακατεύοντας στη φωτιά να γίνει μία βελούδινη κρέμα 🖍️τέλος ρίχνουμε το κεφαλοτύρι γίνεται εξαιρετική… 🖍️Από πάνω από την κρέμα αν θέλουμε ρίχνουμε τυράκι αλλά πρέπει να προσέξουμε στο ψήσιμο για να μη φεύγει η πέτσα κόβοντας το μουσακά…η το αφήνουμε έτσι με λίγο βιταμ μικρές τουφίτσες
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει σε αέρα…👌👌

Η Συνταγή είναι από Νικολαος Ελενη Βουκελατος– “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top