Γιουβέτσι με μοσχάρι - Cook For All
Γιουβέτσι με μοσχάρι

Γιουβέτσι με μοσχάρι

 

Υλικά!!!

  • 1 κιλό μοσχάρι χωρίς κόκαλο κομμένο σε μερίδες
  • 500γρ. κριθαράκι μέτριο ή χοντρό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 καρότο
  • 3 κλων. μαϊντανό
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1/2 φλ. κρασί
  • 2 τριμμένες ντομάτες
  • 1 κ.γ ζάχαρη
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 πράσο
  • 1 ολόκληρο κρεμμύδι
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 5 – 6 κόκκους μπαχάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1½ φλ. τριμμένη μυζήθρα ή κεφαλοτύρι

Εκτέλεση!!!

Σοτάρουμε το κρέας με ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και όταν πάρει λίγο χρώμα προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι και σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε την ντομάτα,  το μαϊντανό, την κανέλα, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι. Όταν πάρει βράση, ρίχνουμε και δύο φλιτζάνια νερό. Το αφήνουμε  να σιγοβράσει για περίπου μιάμιση ώρα.
Βγάζουμε το κρέας σε πιατέλα με τρυπητή κουτάλα. Προσθέτουμε νερό ώστε να γίνει 1½ λίτρο ο ζωμός στην κατσαρόλα.
Αφήνουμε να βράσει ο ζωμός και μετά προσθέτουμε το κριθαράκι. Βράζουμε για 6-7 λεπτά μέχρι να αρχίζει να μαλακώνει και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό επιπλέον. Το αφήνουμε με αρκετό ζωμό. Αφαιρούμε την κανέλα και αδειάζουμε το κριθαράκι στο ταψί.
Τοποθετούμε το κρέας πάνω στο κριθαράκι χωρίς να το σκεπάσουμε και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα.  Όταν το βγάλουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με το τυρί  και σερβίρουμε.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top