Χατσαπούρια τηγανόψωμα - Cook For All
Χατσαπούρια τηγανόψωμα

Χατσαπούρια τηγανόψωμα

Η ονομασία τους…..
“Χατσαπούρια” για τις Πόντιες/ους της παρέας μας και για εμάς τους υπόλοιπους “τηγανόψωμα”. Αφράτα και πεντανόστιμα!!!

Υλικά

– 1 ποτήρι χλιαρό γάλα
– 1 αυγό
– 2 κ.σ λαδακι
– 1 φακελάκι μαγιά
– 1/2 κ.γ ζάχαρη
– 1 κ.γ αλάτι
– Περίπου 1 κιλό αλεύρι (μέχρι να γίνει εύπλαστη ζύμη χωρίς να κολλάει)

Εκτέλεση

Περίπου 1 κιλό αλεύρι (μέχρι να γίνει εύπλαστη ζύμη χωρίς να κολλάει)
Αφήνουμε να φουσκώσει. Χωρίζουμε σε 8 μπαλάκια. Αλευρωνουμε τον πάγκο καί ανοίγουμε με πλάστη. Γεμίζουμε και κλείνουμε σαν πουγκί. Ανοίγουμε πάλι προσεκτικά με τον πλάστη (μην βγεί η γέμιση) και τηγανίζω ΧΏΡΙΣ λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά με καπάκι μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρωματάκι. Όταν τα βγάζουμε αλείφουμε με βουτυράκι όσο είναι ακόμα ζεστά!!!



Η Συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top