Τηγανόψωμα ή μεκιτσι - Cook For All
Τηγανόψωμα ή μεκιτσι

Τηγανόψωμα ή μεκιτσι

Υλικά

– 600 γρ αλεύρι
– 400 μου νερό χλιαρό
– 7 γρ ξηρή μαγιά
– 1 κ γ ζάχαρη
– 1 κ γ αλάτι
– 1 κ σ σπορέλαιο

Εκτέλεση

Στο χλιαρό νερό βάζουμε τη μάγια και τη ζάχαρη( ανακατεύουμε) και αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί.
Ταυτόχρονα κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι και μετά προσθέτουμε το μείγμα με τη μαγιά και το λάδι. Ζυμώνουμε μαλακιά ζύμη. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και μία πετσετούλα και αφήνουμε για μία ώρα. Κόβουμε μπαλάκια με μέγεθος μανταρινιού απλώνομαι σαν πιτάκια και τα τηγανίζουμε. Σερβίρουμε με ότι μας αρέσει. Εμείς τα τρώμε με τυρί με μαρμελάδα και με ταχίνι.

Η Συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.




Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top