Γεμιστά - Cook For All
Γεμιστά

Γεμιστά

Υλικά

– 6 ντομάτες
– 3 πιπεριές
– 2 ξερά κρεμμύδια
– 9-10 κ.σ. ρύζι
– 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
– 1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
– 1 κολοκυθι
– 200γρ φέτα
– 2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε φετες
– Ελαιόλαδο
– Αλάτι
– πιπέρι
– μπαχαρι

 

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τα λαχανικά.
Κόβουμε καπάκι από την πιπεριά και αφαιρούμε τους σπόρους. Κόβουμε καπάκι κι από την ντομάτα και με κουτάλι, αδειάζουμε σε μπολ τη ψίχα.
Φτιάχνουμε τη γέμιση.
Βάζουμε στο μπλέντερ τη ψίχα της ντοματας.
Προσθέτουμε το κολοκύθι, τα κρεμμύδια και τ’ αλέθουμε.
Τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το ρύζι
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μπαχάρι και ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τη φετα τριμμενη σε κομματια και γεμίζουμε τα γεμιστά κατά τα 3/4.
Βάζουμε στο πυρεξ μέσα και τις πατατουλες τις οποίες αλατοπιπερώνουμε.
Τα περιχύνουμε με σάλτσα, ελαιόλαδο, καλυπτουμε με κόλλα ψησίματος και αλουμινοχαρτο και τα ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτα περιπου στους 180 βαθμούς.
Ανοίγουμε στο τέλος να παρουν χρώμα.
Καλή επιτυχία!!

 

Η Συνταγή είναι από Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top