Μακαρονόπιτα Τυρινής εβδομάδος - Cook For All
Μακαρονόπιτα Τυρινής εβδομάδος

Μακαρονόπιτα Τυρινής εβδομάδος

Υλικά

Για την ζύμη(ταψί 26×32εκ)
– 2 φλ.τσ γεμάτα αλεύρι
– 1 φλ.τσ.χλιαρο νερό
– Ελάχιστη ζάχαρη, αλάτι
– 1 κσ. σπορέλαιο
– 1/κοφτό κγ.ξηρή μαγιά
Για την γεμιση
– 300 γρ.χοντρά μακαρόνια (οχι πολυ βρασμένα)
– 2 αυγά
– 250-300γρ. φέτα τυρί χοντροκομμένη
– 250-300γρ γραβιέρα ”
– Πιπέρι
– Μοσχοκάρυδο λίγο
– 1 κρέμα γάλακτος 200γρ.

 

Εκτέλεση

Για την ζύμη(ταψί 26×32εκ)
Ανακατεύουμε ολα τα υλικά της ζύμης
Χωρίζουμε την ζυμη σε 2 κομματια.
Αφηνουμε σκεπασμένη να ξεκουραστεί.
Για την γεμιση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση



Ανοιγουμε 2 φύλλα.
Βουτυρώνουμε με βιταμ και σπορέλαιο(συνολικά 100γρ+50γρ)
Τα διπλώνουμε φτιάχνοντας 2 πακέτα και τα βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένα.
Όταν κρυώσουν, ανοίγουμε το καθε φύλλο.
Στρώνουμε το 1ο στο ταψι μας, γέμιση και μετά το 2ο φύλλο.
Κλείνουμε γύρω γύρω τα 2 φυλλα.
Χαράζουμε την επιφάνεια βουτυρώνουμε πάλι με βιταμ και σπορέλαιο .
Ψήνουμε στους 180-200για 1 ωρα περίπου.

 

Η Συνταγή είναι από Ελπι Τσακλιδου-Μαχαιρα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

 


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top