Χριστουγεννιάτικο κέικ με αποξηραμένα φρούτα και καρύδα - Cook For All
Χριστουγεννιάτικο κέικ με αποξηραμένα φρούτα και καρύδα

Χριστουγεννιάτικο κέικ με αποξηραμένα φρούτα και καρύδα

Υλικά

– 1 Φαρίνα
– 6 αυγά
– 300 γρ. (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
– 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
– 250 ml (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
– 2 γρ. τζίντζερ τριμμένο
– 1 βανίλια
– 50 γρ. καρύδα τριμμένη
– 250 γρ. αποξηραμένα φρούτα (κίτρο, παπάγια, ανανά)
Υλικά για το γαρνίρισμα
– 3 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
– 50γρ. αποξηραμένα φρούτα, προαιρετικά για τη διακόσμηση
– λίγα κλαδάκια φρέσκο δενδρολίβανο

Εκτέλεση

Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα για 3 λεπτά. Ρίχνετε το γάλα, τη βανίλια, το τζίντζερ και στο τέλος τη Φαρίνα, την καρύδα και τα αποξηραμένα φρούτα, ψιλοκομμένα. Ανακατεύετε ελαφρά. Ρίχνετε το μίγμα σε μεγάλη βουτυρωμένη φόρμα για κέικ και ψήνετε στους 180°C, για περίπου 45 λεπτά. Όταν κρυώσει, γαρνίρετε με τη ζάχαρη άχνη και προαιρετικά, με ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα, κλαδάκια δενδρολίβανο και τριμμένη καρύδα.
Η Συνταγή είναι από Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ & ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ”.


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top