Μακαρονόπιτα - Cook For All
Μακαρονόπιτα

Μακαρονόπιτα

Υλικά

– 400 γραμμάρια βίδες
– αλατισμένο νερό
– 3 φύλλα χωριάτικα
– τυρί φέτα ανάμεικτο με γραβιέρα 500 γραμμάρια και τα δύο μαζί
– 5 αυγά
– 7-8 κουταλιές ελαιόλαδο
– 1 λίτρο γάλα
– αλάτι
– πιπέρι
– μοσχοκάρυδο
– ένα κομμάτι βιτάμ

Εκτέλεση

Έβρασα για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό 400 γραμμάρια βίδες.. έστρωσα στο πυρέξ δύο φύλλα χωριάτικα λαδωμένα έριξα μακαρόνια τυρί φέτα ανάμεικτο με γραβιέρα 500 γραμμάρια και τα δύο μαζί. Σε λεκάνη χτύπησα 5 αυγά 5-6 κουταλιές ελαιόλαδο 1 λίτρο γάλα αλάτι πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο… Τα μακαρόνια όταν τα σουρωσα έβαλα ένα κομμάτι βιτάμ όπως ήτανε ζεστά.. έριξα και τα αυγά το γάλα σκέπασα με ένα φίλο καλά λαδωμένο και από πάνω με λίγο γάλα και λίγο ελαιόλαδο άλειψα το φύλλο καλά για να μείνει τραγανό. Το άφησα μισή ώρα απορροφήσει όλα τα υγρά και έψησα για μία ώρα αντιστάσεις στους 180 βαθμούς…

Η Συνταγή είναι από Ελενη Λιοντα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top