Ταρτάρ τόνου σε τραγανό ριζόχαρτο - Cook For All
Ταρτάρ τόνου σε τραγανό ριζόχαρτο

Ταρτάρ τόνου σε τραγανό ριζόχαρτο

Υλικά!!!

– 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
– 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
– 1 πιπεριά τσίλι με ή χωρίς τα σπόρια ψιλοκομμένη
– 1 κ.σ. κάππαρη ξεπλυμένη πολύ καλά και στραγγισμένη
– 1 αβοκάντο μέτριο κομμένο σε κυβάκια
– αλάτι
– πιπέρι
– 50-70 γρ. χυμό λεμονιού
– 500 γρ. τόνο φρέσκο κομμένο σε κυβάκια 5-8 χιλ.
– 50 γρ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση!!!

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πιπεριά, την κάππαρη, το αβοκάντο, αλάτι, πιπέρι, 2 κ.σ. από τον χυμό λεμονιού, και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε τον τόνο, το ελαιόλαδο και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού Δοκιμάζουμε και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε περισσότερο χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 15 λεπτά. Κόβουμε τα φύλλα ρυζόχαρτου σε τέσσερα κομμάτια με ψαλίδι. Προσθέτουμε αρκετό λάδι σε ένα μικρό γουόκ ή τηγάνι για να μπορέσουμε να βυθίσουμε το ριζόχαρτο. Προσθέτουμε σησαμέλαιο αν το χρησιμοποιείτε και ζεσταίνουμε μέχρι να γυαλίσει η επιφάνεια. Χρησιμοποιώντας λαβίδες, βυθίζουμε κάθε κομμάτι ριζόχαρτο μέσα στο λάδι, αφαιρώντας το μόλις μεταμορφωθεί – θα επεκταθεί θεαματικά και θα γίνει τραγανό .Στραγγίζουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί.

Η Συνταγή είναι από Anastasopoulos Konstantinos – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top