Black forest - Cook For All
Black forest

Black forest

Υλικά

για το (παντεσπάνι)
– 135γρ.αλευρι γ. ο. χ.
– 187 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
– 120γρ. νερό
– 135 γρ. γάλα
– 60 γρ. σπορέλαιο
– 37 γρ. κακάο
– 100 γρ. αυγό
– 1 κ.γ. μπεικιν παουντερ
– 1 κ.γ.σοδα κοφτό

για την κρέμα τυριού
– 600γρ. κρέμα γάλακτος για γλυκά
– 375 γρ. τυρί mascarpone
– 130 γρ. ζάχαρη άχνη
– 1 βανίλια.
– ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΘΕΛΕΙ ΜΙΑ ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΒΥΣΣΙΝΟ.
ΕΓΏ ΕΊΧΑ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΜΑΥΡΟΚΕΡΑΣΟ ΚΑΙ ΈΒΑΛΑ ΑΥΤΟ.

Εκτέλεση

Σέ ένα μπρίκι ζεσταίνουμε το νερό όχι πολύ και το αδειάζουμε σέ ένα ευρύχωρο σκεύος. Ρίχνουμε την ζάχαρη ανακατεύουμε να λιώσει και μετά προσθέτουμε το γάλα το σπορέλαιο τα αυγά συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου γίνει λείο το μείγμα.

Σέ ένα άλλο σκεύος βάζουμε τά υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός. Αμέσως αδειάζουμε τα υλικά που έχουμε με τα σταθερά υλικά μέσα στα υγρά υλικά. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθει το μείγμα.
Το αδειάζουμε σέ ένα 25εκ. τσέρκι που πριν έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Το ψήνομαι σέ προθερμασμενο φούρνο στους 160 C. για 30’περιπου. Στις αντιστάσεις.

για την κρέμα τυριού
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ και με το σύρμα ανακατεύουμε σέ μέτρια ταχύτητα το τυρί με την άχνη και την βανίλια και αφού γίνει ένα ωραίο μίγμα ρίχνουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου γίνει μια σφιχτή κρέμα.

για το σιρόπι βύσσινο
Σέ ένα μπολ στραγγίζουμε τα βύσσινα απο το ζουμί τους και το βάζουμε σέ ένα κατσαρολακι να βράσει μαζί με 70γρ. ζάχαρη και 1.κ.σ. κόρον-φλάουρ. Σέ μέτρια φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς Έως ότου αρχίσει να κολάζει. Τότε το κατεβάζουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τα βύσσινα και τα ανακατεύουμε μια τελευταία φορά. Τέλος τα αδειάζουμε σέ ενα σκεύος και τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΙΣΗ
Με ένα πριονωτο μαχαίρι κόβουμε το (παντεσπάνι) σέ τρεις δίσκους.Πριν ξεκινήσω να τοποθετώ τους δισκους για την τούρτα έκοψα μια λαδόκολλα στα τρία και έτσι κάλυψα την πιατέλα για να μην λερωθεί κατά την διάρκεια την ετοιμασίας. Όταν τελειώσουμε βγάζουμε τις λαδόκολλες και η πιατέλα μας είναι πεντακάθαρη.
Παίρνουμε τον ένα δικό καί το τοποθετούμε πάνω στην πιατέλα που θα στήσουμε την τούρτα μας. Και βάζουμε το 1/4 της κρέμας τυριού το στρώνουμε με μια παλέτα ύστερα βάζουμε απο πάνω το 1/3 από το σιρόπι μαζί με τα βύσσινα. (Εγώ σ’αυτη τη φάση έβαζα τα μαυροκερασο που είχα).
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με το δεύτερο δίσκο. Το τελευταίο κομμάτι στην κορυφή το τοποθετούμε ανάποδα πάνω στα άλλα ετσι ώστε να απλώσουμε την τελευταία στρώση της κρέμας πάνω σέ λείο και μαλακό κεικ.
Αφού τελειώσουμε με τα παντεσπάνια μας καλύπτουμε γύρω – γύρω με την υπόλοιπη κρέμα. Και γαρνίρουμε όπως μας αρέσει. Εγώ έλιωσα σοκολάτα την άπλωσα σέ μια λαδόκολλα και όταν κρύωσε όχι πολύ την Έκοψα με κουπ-ατ.

Η Συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top