Πίτα για σουβλάκι - Cook For All
Πίτα για σουβλάκι

Πίτα για σουβλάκι

Υλικά

– 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 1 κ.γ. αλάτι
– 1 κ.σ. ζάχαρη
– 7 γρ. ξηρή μαγιά
– 300 ml ζεστό νερό
– 2 κ.σ. ελαιόλαδο
– Αλεύρι για αλεύρωμα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη ξηρή μαγιά.
Προσθέστε το ζεστό νερό και το ελαιόλαδο και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
Σκεπάστε το μπολ με μια κουβέρτα ή με μια μεμβράνη και αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30-60 λεπτά.
Χτυπήστε ελαφρά τη ζύμη για να βγει ο αέρας και χωρίστε τη σε 2-3 μπάλες.
Αλευρώστε ελαφρά μια επιφάνεια εργασίας και ρίξτε μια από τις μπάλες στην επιφάνεια.
Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι ή έναν πλάστη, ανοίξτε τη ζύμη σε ένα κυκλικό σχήμα με πάχος περίπου μισού εκατοστού.
Μεταφέρετε τη ζύμη στον φούρνο και ψήστε στους 200°C για 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Αφαιρέστε την πίτα από τον φούρνο και αφήστε τη να κρυώσει για μερικά λεπτά πριν την κόψετε.
Μπορείτε να τη σερβίρετε σκέτη, ως βάση για πίτσα, ή να τη χρησιμοποιήσετε ως συνοδευτικό για κάποιο κυρίως πιάτο.
Επιπλέον, μπορείτε να προσθέσετε στη ζύμη οποιαδήποτε άλλα αγαπημένα σας μπαχαρικά ή να αντικαταστήσετε το λάδι με βούτυρο για να δώσετε μια διαφορετική γεύση. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε αλεύρι καλαμποκιού ή αλεύρι ολικής αλέσεως για να δώσετε μια πιο υγιεινή νότα στην πίτα.
Από Dr. ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΝ. ΖΑΒΟΣ

Η Συνταγή είναι από Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ & ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top