Μπακαλιάρος με πατζαροσκορδαλιά πατζαρόχορτα και ρύζι λαχανικών - Cook For All
Μπακαλιάρος με πατζαροσκορδαλιά πατζαρόχορτα και ρύζι λαχανικών

Μπακαλιάρος με πατζαροσκορδαλιά πατζαρόχορτα και ρύζι λαχανικών

Υλικά

Για το κουρκούτι τού μπακαλιάρου..
– ένα αναψυκτικό σόδα
– 1 σφηνακι ούζο
– μισό κουταλάκι καστανή ζάχαρη
– μια τσιμπια αλάτι
– λίγο κουρκουμά
– μισό κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ
– λίγο μάραθο ψιλοκομμένο (2 κουταλιές της σούπας)
– αλεύρι γοχ όσο να γίνει ένας παχυρευστος χυλός
Για το τηγάνισμα του μπακαλιάρου..
– ελαιόλαδο
Για την πατζαροσκορδαλια…
– 2 παντζάρια βρασμένα και καθαρισμένα
– 3 σκελίδες σκόρδο
– 1 σφηνακι μηλοξυδο
– μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο
– 3 βρασμένες πατάτες
– λίγο αλάτι
Για το ρύζι 🍚 λαχανικών ή αλλιώς ( τούρτα λαχανικών)..
– ρύζι 🍚 μπασμάτι και γκλασε
– λαχανοφυλλα
– λίγα μαρουλοφυλλα
– πιπεριά Φλωρίνης
– πιπεριά πορτοκαλί
– πιπεριά κόκκινη
– πιπεριά κίτρινη
Για τη γέμιση..
– 1 πιπεριά Φλωρίνης
– 1 ξερό κρεμμύδι
– 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
– μάραθο
– ντομάτα
– ντοματινακια κουτσικα 🍅
– σκόρδο
– 1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας 🍅
– αλατοπιπερο ρίγανη
– μισό ποτήρι σχεδόν ελαιόλαδο
– λίγο μοσχοκάρυδο
– δυόσμο
– βασιλικό

 

Εκτέλεση

Για το κουρκούτι τού μπακαλιάρου..
Έβαλα σέ 1 μπωλ ένα αναψυκτικό σόδα, 1 σφηνακι ούζο, μισό κουταλάκι καστανή ζάχαρη, μια τσιμπια αλάτι, λίγο κουρκουμά, μισό κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ, λίγο μάραθο ψιλοκομμένο για άρωμα ίσα με 2 κουταλιά της σούπας καί φυσικά αλεύρι γοχ όσο να γίνει ένας παχυρευστος χυλός ή κουρκούτι πού λέγεται..
Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Εν τω μεταξύ αλευρωνω τά κομμάτια του μπακαλιάρου και αυτά στο ψυγείο για 1 ώρα.
Ε, ύστερα γνωστή ή διαδικασία. Βουτάω στο κουρκούτι και ρίχνω μέσα σε πολύ ζεστό ελαιόλαδο.
Τηγανίζω και από τίς δύο πλευρές και βγάζω σέ απορροφητικό χαρτί έγινε τραγανό από έξω πολύ λαχταριστο!!!
Εν τω μεταξύ λίγο κουρκούτι πού έμεινε έριξα μέσα λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι και τηγανισα και 4 τυροκουρκουτες.
Για την πατζαροσκορδαλια…
Χτυπάμε στο μουλτι, 2 παντζάρια βρασμένα και καθαρισμένα, 3 σκελίδες σκόρδο, 1 σφηνακι μηλοξυδο, και μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο.
Ύστερα ρίχνω σιγά σιγά τά κομμάτια από βρασμένες πατάτες, (3 πατάτες) και λίγο αλάτι, ξαναχτυπω στο μουλτι και έτοιμη ή πατζαροσκορδαλια μας.
Για το ρύζι 🍚 λαχανικών ή αλλιώς ( τούρτα λαχανικών)..
Χρησιμοποιώ λαχανοφυλλα, λίγα μαρουλοφυλλα πιπεριά Φλωρίνης, πιπεριά πορτοκαλί, πιπεριά κόκκινη, πιπεριά κίτρινη .
Στην γέμιση, έβαλα όλα περασμένα από το μουλτι, όχι τελείως, 1 πιπεριά Φλωρίνης, 1 ξερό κρεμμύδι, 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, μάραθο, ντομάτα και ντοματινακια κουτσικα 🍅, σκόρδο, 1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας 🍅, αλατοπιπερο ρίγανη, μισό ποτήρι σχεδόν ελαιόλαδο λίγο μοσχοκάρυδο.
Όλα τα περί γέμισης τά περνάω από κατσαρόλα μέχρι να σωθούν τα υγρά, στρώνω τά φύλλα και πιπεριές, τά οποία τά είχα ζωμστισει λίγο και από πάνω σκεπάζω με λαχανοφυλλα χωρίς ζωματισμα, ρίχνω και το υπόλοιπο ελαιόλαδο λίγο αλατακι ακόμη σκεπάζω με ένα ταψακι και βάζω στο φούρνο αντιστάσεις και ψήνω για 1 μισυ ώρα στους 200.
Ύστερα βγάζω από το φούρνο, να κρυώσει λίγο, μπαταρω σέ πιατέλα, πρέπει να κρυώσει για να κόψουμε κομμάτια.
Υπέροχο γίνεται φίλοι μου!!!
Α και λίγο δυόσμο και βασιλικό μέσα στην γέμιση.. καθώς και ρύζι 🍚 μπασμάτι και γκλασε



 

Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

 


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top