Υλικά
– 1/3 της κόκκινης φλ.νες καφέ χοντρές φακές
– ελαιόλαδο
– 1 τεράστιο κρεμμύδι ή 2 μέτρια χοντροκομμενα
– 2-3 σκ.σκόρδου
– μία γεμάτη κ.σ. αλευρι
– πελτε
– ντοματακια ολοκληρα κονσέρβας σε μεγάλα κομμάτια
– αλάτι
– πιπέρι
– ρίγανη
– 2 δαφνοφυλλα
Εκτέλεση
1/3 της κόκκινης φλ.νες καφέ χοντρές φακές τις ξεπλυνα και τις έβαλα να πάρουν μια βράση, σούρωσα.
Στην κατσαρόλα σοταρισα σε ελαιόλαδο 1 τεράστιο κρεμμύδι ή 2 μέτρια χοντροκομμενα, 2-3 σκ. σκόρδου πρόσθεσα μία γεμάτη κ.σ.αλευρι ανακάτεψα καλά να ροδίσει, πελτε και μετά ντοματακια ολοκληρα κονσέρβας σε μεγάλα κομμάτια.
Έριξα τις φακες, ζεστό νερό να σκεπαστούν αλάτι πιπέρι ρίγανη 2 δαφνοφυλλα, έβρασα σε χαμηλή φωτιά 30-40 λεπτά να χυλωσουν και τέλος έξτρα ελαιόλαδο.🥰🥰
Η Συνταγή είναι από Ελινα Σκλαβου – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.