Μπιφτεκόπιτες που λιώνουν στο στόμα - Cook For All
Μπιφτεκόπιτες που λιώνουν στο στόμα

Μπιφτεκόπιτες που λιώνουν στο στόμα

Εξαιρετικές μπιφτεκόπιτες για όλες τις ώρες ,για το σχολείο, το κολατσιό ,τη δουλειά…!!!
Το ζυμαράκι μου είναι απίστευτο …λιώνει σαν τον βαμβάκι στο στομα..!!!
Υλικά για το ζυμαράκι μου..το οποίο κάνει για τα πάντα …τυροπιτάκια πίτσα πεινιρλι και ότι άλλο έχει να κάνει με ζυμαράκι..!!

Υλικά

– 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
– 1 φακελάκι μαγια
– 1 ποτήρι γιαούρτι
– 1 ποτήρι λάδι ελαφρύ
– 2 αυγά
– 1 κουταλάκι του γλυκού αλατι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει με το δικό μου ποτήρι μου πήρε 850 γραμμάρια..!!!

Εκτέλεση

Σε μία λεκανίτσα έριξα πρώτα το χλιαρό νερό με τις 2 κουταλιές ζάχαρη και την μαγια ανακάτεψα και άφησα 5 λεπτά… Πρόσθεσα ένα ποτήρι του νερού γιαούρτι ένα ποτήρι λάδι ;τα δύο αυγά και το αλάτι χτύπησα με το σύρμα και έριχνα σιγά-σιγά το αλεύρι …ανακατεύω μέχρι που γίνει ένας χυλός και στη συνέχεια ανακάτευω με το χέρι… Φτιάχνω ένα ζυμαράκι που είναι σαν βαμβάκι… Το σκεπάζω και το αφήνω στην άκρη να φουσκώσει και να ξεκουραστεί…!!!
Παίρνω ζυμαράκι σαν ένα πορτοκάλι μέτριο φτιάχνω μία μπαλίτσα; ακουμπάω πάνω στον πάγκο μου και ανοίγω με τα δάχτυλά μου μία πίτα αρκετά μεγαλούτσικη… Βάζω κάτω-κάτω μία φέτα τυρί του τοστ μισή γαλοπούλα μισό μπιφτέκι (εγώ έβαλα μπιφτέκι ψημένο κοτόπουλο) δύο λεπτές φετούλες πιπεριά και κέτσαπ…Κλείνω δεξιά και αριστερά με τα δάχτυλά μου και ρολάρω για να κλείσει η πιτούλα… Βάζω σε ένα ταψί με λαδόκολλα και αλείφω με 1 κρόκο αυγού… Ψήνω 25 με 30 λεπτά σε αέρα στους 180..!!! Έχω φωτογραφίες στα σχόλια.

Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top