Ρεβανί πορτοκαλιού - Cook For All
Ρεβανί πορτοκαλιού

Ρεβανί πορτοκαλιού

Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

Υλικά!!!
Μετραμε τα υλικα με το ιδιο ποτηρι(250ml)
4 αυγα
1 ποτηρι χυμο φρεσκου πορτοκαλιου
1 ποτηρι ζαχαρη
1 ποτηρι σπορελαιο
1 ποτηρι σιμιγδαλι χοντρο η και ψιλο
1 ποτηρι αλευρι Φαριναπ
1 φακελακι μπεικιν παουντερ
1 κ.γ.ξυσμα πορτοκαλιου
ΣΙΡΟΠΙ
3 ποτηρια νερο
3 ποτηρια ζαχαρη
χυμος μισου λεμονιου
Εκτέλεση!!!
Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη!!!Ριχνουμε σιγα-σιγα τον χυμο,το σπορελαιο!!!!Τελος.ριχνουμε.σιγα-σιγα το σιμιγδαλι,το αλευρι,το μπεικιν,το ξυσμα!!!! Βουτυρωνουμε το ταψι(28ν) ριχνουμε το μιγμα και το ψηνουμε στους 180 β προθ.αντισ.μεσαια σχαρα για 35 λεπτα!!! Οταν το βγαζουμε ριχνουμε πανω του 1 ποτηρι χυμο φρεσκου πορτοκαλιου!!! ΣΙΡΟΠΙ:: Βραζουμε.3 ποτηρια νερο με 3 ποτηρια ζαχαρη το χυμο ενος μισου λεμονιου !! Το αφηνουμε σε θερμοκρασια δωματιου και στην συνεχεια σιροπιαζουμε το γλυκο σιγα-σιγα δηλαδη απορροφει και ξανα!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top