Χαλβάς - Cook For All
Χαλβάς

Χαλβάς

Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

Υλικά!!!
100 ml ελαιολαδο
100 ml σπορελαιο
1 σακουλακι χονδρο σιμιγδαλι
1 κ.γ.κανελα
100 γρ σταφιδες
Σιρόπι
200 ml το ποτηρι μέτρησης
2 1/2 ποτηρια ζαχαρη
3 1/2 ποτηρια νερο
1 ξυλακι κανελας
2 φλούδες πορτοκαλιού
Εκτέλεση!!!
Βαζουμε σε μεγαλο βαθυ μεγαλο τηγανι 100 ml ελαιολαδο,100 ml σπορελαιο,1 σακουλακι χονδρο σιμιγδαλι,1 κ.γ.κανελα και στο πολυ χαμηλο ανακατευουμε διαρκως μεχρι να παρει χρωμα!!!Το κατεβαζουμε και ριχνουμε μεσα 100 γρ σταφιδες! ΣΙΡΟΠΙ:200 ml το ποτηρι μέτρησης: Βραζουμε 2 μιση ποτηρια ζαχαρη με 3 μιση ποτηρια νερο 1 ξυλακι κανελας,2 φλούδες πορτοκαλιού για 2 λεπτα!!! Στην συνεχεια ριχνουμε με την κουταλα λιγο λιγο σιροπι στο σιμιγδαλι!!!!Αφου το ριξουμε ολο ξαναβαζουμε στην εστια με κλειστο καπακι να βρασει ισα να πιει το σιροπι!!!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top