Ραβανί - Cook For All
Ραβανί

Ραβανί

Υλικά!!!

6 αυγά
1 ποτυρι ζαχαρι
1 ποτυρι λάδι
1 ποτυρι αλεύρι που φουσκωνει μόνο του
1 ποτυρι σιμιγδάλι μισο χοντρό μισο ψιλό
1 κουταλάκι βανίλια
Συροπι
2 ποτυρια ζαχαρι
2 και μισο ποτυρι νερό
Μια κουτάλια λεμονι

Εκτέλεση!!!

Χτυπάμε το λάδι με τη ζαχαρι για 2 λεπτά
Ρίχνουμε τα αυγά συνεχίζουμε να χτυπάμε
Ρίχνουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι
Τη βανίλια
Όλο μαζί 3 λεπτά χτύπημα
Λαδονουμε το ταψί το ρίχνουμε το μίγμα μέσα
Και ψήνουμε 45 λευτα στους 170 βάθους με αέρα
Πριν το βγάλουμε από το φούρνο το δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι με ένα καλαμάκι από σουβλάκια
Αν δεν κολαει επάνω είναι έτοιμο
Τρίβουμε επάνω λίγο ξύσμα από λεμονι
Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο
Και ύστερα το σιροπι ζεστό
Το συροπι το βράζουμε περίπου 10 λεπτά

Η Συνταγή είναι από Georgia Kasti – “Μαγειρική – Ζαχαροπλαστική/ Οι Συνταγές μας”.


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top