Κρεατόσουπα βελουτέ οσο μπουκο - Cook For All
Κρεατόσουπα βελουτέ οσο μπουκο

Κρεατόσουπα βελουτέ οσο μπουκο

Η Συνταγή είναι από Helena’s Greek cooking – “Μαγειρικη”

Υλικά

4- 5 κομμάτια οσομπούκο περίπου έναμισημε δυο κιλά
2 καρότα
σέλινο και ρίζα
3 μεγάλες πατάτες κομμένες μέτρια
2 κρεμμύδια
1 λεμόνι
2 φύλλα δάφνης
αλάτι
Πιπέρι
Μπούκοβο (Chilly)
1 ολόκληρο αύγο
1 κ.σ κορν φλαουερ
Χυμό ενός λεμονιού

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά και τα ρίχνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, δάφνη, μπούκοβο και αφήνουνε στην άκρη.
Σε χύτρα ταχύτητας βάζουμε το κρέας πλυμένο, προσθέτουμε νερό 3 δάχτυλά πάνω από την επιφάνεια και βάζουμε να βράσει όπως ξέρουμε για τις συσκευές χύτρας, για 35′ λεπτά. Αφού βράσει και κρυώσει η χύτρα την ανοίγουμε κρατάμε το κρέας και στραγγιζουμε το ζουμί μέσα στην κατσαρόλα με τα λαχανικά.
Αν είναι λίγο το ζουμί προσθέτουμε ζεστό νερό και βάζουμε να βράσουν. Στην αρχή σε δυνατή φωτιά και κατόπιν σε μέτρια προς χαμηλή.
Αφού περάσουν τα 20′ λεπτά δοκιμάζουμε αν έχουν βράσει τα λαχανικα.
Κλείνουμε την φωτιά και με το ραβδομιξερ η μουλτι τα αλέθουμε. Αφήνουνε μερικά ψιλοκομμένα κομματάκια. Χτυπάμε το αυγό να κάνουμε αυγολέμονο, προσθέτουμε 1 κ.σ κορν φλαουερ, χυμό λεμονιού και ξαναχτυπαμε. Προσθέτουμε ζουμί απο την κατσαρόλας, ανακατεύουμε ζωηρά, ρίχνουμε μεσα στην κατσαρόλα το αυγολέμονο και βάζουμε να πάρει μία βράση. Κατόπιν κλείνουμε το μάτι. Δοκιμαζουμε για αλάτι, πιπέρι, λεμόνι και σερβίρουμε με ένα κομμάτι κρέατος μαζί με το κόκκαλο.
Καλή επιτυχία φίλες και φίλο μου.
Καταπληκτική σούπα που όλοι θα αγαπήσουν😋

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top